Потписани уговори и за 2. круг финансирања програма цркава и верских заједница и удружења грађана

Данас су у свечаној сали Скупштине општине потписани уговори за (су)финансирање програма цркава и верских заједница и удружења грађана у 2022. години по другом објављеном конкукрсу.

Председник општине Велико Градиште Драган Милић, у присуству руководства општине, честитао је добитницима средстава: “Желим вам да пројекте успешно водите, да их окончате и да на тај начин, кроз реализацију пројеката, доприносимо да направимо један корак у нашим удружењима, да допринесемо да људима који их користе, црквама и удружењима, буде боље и надам се да че ова пракса да траје сваке године, да одвајамо средства, да помогнемо колико можемо.“.

Он је, и овом приликом, апеловао на учеснике конкурса да оправдају средства на време како би могли да конкуришу и идуће године.

У првом кругу за цркве и верске заједнице опредељено је укупно 1.500.000 динара. Како су од пет пријава одобрена три пројекта, за други конкурс преостало је 700.00 динара.

Удружења грађана конкурисала су са 28 пријава од којих је прошло 14 пројеката па је од укупно расписаних средстава у износу од 2.500.000 динара за други конкурс преостало 480.000 динара.

Комисија за доделу средстава предложила је Општинском већу да прихвати предлог за доделу додатних средстава у укупном износу од 920.000 динара, с обзиром да је пријављено 14 веома добрих пројеката који заслужују да се суфинасирају из буџета локалне самоуправе што је и прихваћено.

 

image_pdfimage_print