Велико Градиште се представило на 43. Међународном сајму туризма

Општина Велико Градиште представила је од 24. до 27. марта своје туристичке потенцијале на 43. Међународниом сајму туризма, највећој туристичкоја манифестацији у земљи и региону југоисточне Европе.

Туристичка организација је на самосталном штанду, али у кругу регионалне понуде,  привукла љубитеље романтичног одмора као и заљубљенике у мистичну историју, а поред Сребрног језера – туристичког центра, представљена је и средњовековна Рамска тврђава.

На посебној презентацији, у петак, 25. марта,  бројни посетиоци су се упознали са постигнутим резултатима и акцијама које је ова општина покренула у циљу јачања туристичке понуде као и о инвестицијама и примерима добре праксе, а овом приликом најављени су овогодишњи фестивали и јубилеји.

“Наш циљ је да доведемо госте  који су већ били, да нам се поново врате, и да доведемо нове госте. То нам је до сада успевало јер сваке године имамо нове садржаје. Када је неко одлучивао где ће ко да живи, ми смо били били привилеговани – живимо на обали Дунава, имамо Сребрно језеро које постаје окосница развоја туризма, не само Браничевског округа него и читаве Србије, а све је препознатљивије и на међународном плану. Све више имамо гостију из иностранства. Имамо реку Пек где се испира злато, још на онај стари начин.“, рекао је председник општине Велико Градиште Драган Милић, најавивши да се на Сребрном језеру гради нових 500 апартмана са 1000 кревета, уз већ постојећих 3000.

Он је, поред већ препознатљивих манастира и Рамске тврђаве, подсетио и на изградњу нове савремене марине на Дунаву са Министарством туризма, у вредности  од четири  милиона евра као и новог хотела од 10 хиљада квадратних метара те низ других активности.

Општина Велико Градиште сваке године организује туристичку презентацију у Темишвару и Решици док сваког викенда Сребрно језеро посети по неколико стотина гостију из суседне Румуније.

На представљању су се обратили и в.д. директора Туристичке организације општине Велико Градиште Браниславка Величковић и председница Удружења „Ђура Јакшић“ из Београда и координатор пројекта о Петру Благојевићу Снежана Милошевић.

Мистериозну причу о Благојевићу, чувеном вампиру из села Кисиљева – темом овогодишње презентације, испричао је професор историје Ненад Михајловић – Гоја, док су се се кроз перформанс глумаца посетиоци упознали са првим српским и светским вампиром.

 

 

image_pdfimage_print