Осми Полумаратон Велико Градиште донео дашак пролећа

Из градског парка на обали Дунава у Великом Градишту, стартовао је, у суботу  05. марта, 8. Полумаратон Велико Градиште под покровитељством општине Велико Градиште, а у организацији Спортског савеза, Атлетског клуба ВГСК и Туристичке организације општине Велико Градиште.

Први до циља стигао је Велимир Бојовић, други Јанко Урошевић док је трећи био Миодраг Вукић.

Полумаратону је претходила “Трка слаткиша“, будућих полумаратонаца, као и “Трка задовољства“, а сви учесници награђени су медаљама.

Поздравивши такмичаре и љубитеље сорта, трку је званично отворио председник општине Драган Милић.

“Изгледа да је Полумаратон донео и пролеће, а на неки начин и почетак туристичке сезоне. Велико Градиште и Сребрно језеро имају велике амбиције да развијају туризам. Прошле године је отворена нова спортска хала на језеру што употпуњује наше пројекте и програме. Ја сам веома задовољан што овај маратон по осми пут добија све веће димензије.“, поручио је Милић.

“Желео бих да овај полумаратон буде посвећен миру у свету јер спортисти шире мир, шире љубав, шире слободу, са жељом да буду здрави и успешни, а сви су на неки начин победници.“.

Овогодишњем, међународном такмичењу пријаве је доставило више од 270 учесника којима су се придружили и љубитеља овог спорта, a такмичило се у више категорија: апсолутни мушки, апсолутни женски, најбржа Градиштанка и Градиштанац, 40-49 мушки, 40-49 жене, 50+ мушки и 50+ жене.