Општина Велико Градиште добија бесповратна средства ЕУ за акцију „КулТура на точковима“

Како се наводи у Саопштењу Пројекта „#ЕУзаТебе – за културно наслеђе и туризам“, oпштина Велико Градиште добиће нешто мање од 56.000 евра за акцију названу „КулТура на точковима“, пројекат који се наслања на њихове претходне активности, а циљ му је да промовише и успостави интегрисану туристичку понуду за најмање три културно-историјска споменика у том региону – тврђаве Рам и Голубац и римски комплекс Виминацијум. Други део пројекта предвиђа реконструкцију дела Еуровело 6 међународне бициклистичке руте, модернизацију интернет сајта локалне туристичке организације, као и увођење интегрисаног система резервација смештаја и категоризацију Великог Градишта као туристичке дестинације.

Пројекат #ЕУзаТебе – за културно наслеђе и туризам доделиће преко 650.000 евра бесповратних средстава из предприступних ИПА фондова Европске уније за пројекте намењене унапређењу туристичке понуде и културног наслеђа у седам градова и општина у Источној Србији и Доњем Подунављу.

Локалне самоуправе, носиоци пројеката, су уложиле најмање 20% сопствених средстава као додатно суфинансирање за реализацију пројеката са којима су конкурисали.

Извор: Саопштење, https://www.eu-za-turizam.rs/

image_pdfimage_print