Одржана завршна конференција пројекта прекограничне сарадње „Заједнички приступ поједностављивању ране дијагнозе и лечења рака штитне жлезде код популације у партнерском подручју“

У петак, 11. фебруара, у Великом Градишту одржана је завршна конференција у оквиру пројекта прекограничне сарадње под називом „Заједнички приступ поједностављивању ране дијагнозе и лечења рака штитне жлезде код популације у партнерском подручју“ који се у предходне две и по године реализовао у оквиру INTERREG IPA програма прекограничне сарадње Румунија-Србија 2014-2020, у сарадњи Градске болнице Темишвар и Дома здравља Велико Градиште.

Ова активност је трећа у низу ове недеље, након радинице која је била посвећена анализи резултата, одржаној у понедељак, и форума са циљем представљања двогодишње анализе и међусобне размене информација са корисницима услуга и колегама који је одржан у четвртак.
Укупна вредност пројекта је 1.038.305 евра за оба партнера, од чега су бесповратна средства ЕУ 882.559 евра.

Општи циљ пројекта је да се заједницама са обе стране границе, кроз повећан приступ ефикасним медицинским услугама уз рану, модерну дијагностику и тренутно лечење рака штитне жлезде побољша квалитет живота.

Набавком планиране опреме, у наредном периоду сви становници подручја која покривају ова два здравствена центра ће моћи у оквиру рутинског превентивног прегледа да ураде и ултразвук штитне жлезде, а све у циљу адекватног раног откривања евентуалних здравствених проблема.

 

image_pdfimage_print