Почињу припреме за изградњу марине у Великом Градишту

У Београду је протекле недеље одржан иницијални састанак између Министарства трговине, туризма и телекомуникација и општине Велико Градиште у циљу закључења споразума о реализацији 1. фазе пројекта изградње марине у Великом Градишту за израду пројектно техничке документације.

Пројекат ће обухватити изградњу марине на Дунаву, у непосредној близини Сребрног језера, као и управне зграде и пратећих објеката, а званично потписивање уговора договорено је почетком фебруара у Великом Градишту.

На састанку који су предводили министарка Татјана Матић и председник општине Драган Милић договорено је да ће се у изградњу марине укључити и Агенција за управљање лукама као и ЈВП “Србијаводе“ те су дефинисане и обавезе учесника.

Марина ће се, како је већ речено, налазити у непосредној близини Сребрног језера, на реци Дунав, капацитета преко 200 пловила. У склопу марине планирани су и објекти као што су клуб марине, простор за смештај пловила, управа, комерцијални садржаји, смештајни капацитети и друго.

Састанку је, поред председника општине Велико Градиште, присуствовао и руководилац Одељења за урбанизам и имовинско-правне послове Стефан Стевић.

 

image_pdfimage_print