Oдржан састанак у вези безбедносне ситуације и припреме за туристичку сезону у општини Велико Градиште

У Великом Градишту данас је одржан састанак представника општине Велико Градиште, Полицијске управе Пожаревац, Полицијске станице Велико Градиште и Агенције за безбедност у саобраћају у вези безбедносне ситуације и припреме за туристичку сезону у овој локалној самоуправи.

Како је оценио председник општине Драган Милић, ситуација је, с обзиром на велики проток туриста као и близину значајног броја туристичких дестинација, али и пандемије короне која је задржала домаће госте у земљи, веома добра и без проблема. Ово захваљујући преданом раду полиције у Градишту, на челу са тадашњим начелником Полицијске станице, а садашњим Полицијске управе у Пожаревцу Дарком Пајкићем, за коју сматра да треба да буде више рангирана и са већим бројем службеника.

Он је изнео и сугестију да у ноћним сатима током летње сезоне, шетном стазом поред Дунава, патролира дежурни полицајац што грађанима додатно улива поверење као и да полиција као превозна средства користи бицикле и скутере.

И председник Скупштине општине Владимир Штрбац дао је предлог да полицајац дежура у главној градској улици након поподневног затварања као и у сеоским срединама те да све већи акценат треба ставити на заштиту животне средине.

Да је ситуација током претходне године била стабилна и повољна оценио је и начелник Пајкић, иако је саобраћај, у односу на 2020, само до августа 2021. био повећан за око 300.000 возила.

Као дугогодишњи члан Локалног савета за безбедност саобраћаја, он је похвалио сарадњу са општином која је у том периоду за полицију набавила два аутомобила, скутер, опрему за саобраћајну полицију, 24 камере и алкометре, поред новонабављене опреме која ће значајно повећати безбедност и рад полиције. Захваливши Агенцији за безбедност саобраћаја и председнику општине који су дали смернице и инструкције, навео је да су сви предлози и сугестије усвојени ради веће безбедности грађана и туриста.

Полицијска управа Пожаревац шаље у Градиште и четири нова саобраћајна полицајца за увиђај саобраћајних незгода, најавио је представник Саобраћајне полиције Ристић.

Томислав Петровић из Агенције за безбедност саобраћаја изнео је податак да је ова локална самоуправа једна од пет којој је Агенција дала сагласност на годишњи програм. Он је истакао и да, поред опреме која је данас уручена и која је неоопходна за детектовање возача под дејством наркотика, треба размишљати и о алату за избављање путника из возила којим ће бити опремљене надлежне службе.

Нову опрему за рад Полицијске станице у Великом Градишту командиру Николи Митровићу уручио је Слађан Марковић, заменик председника општине и председник Локалног савета за безбедност саобраћаја. Рад полиције ће од сада бити и лакши и безбеднији уз рачунар са штампачем, вредности 100.000 динара, и апарат за утврђивање присуства психоактивних супстанци код возача тзв. “дрога тест“ са два паковања колектора, вредности 500.000 динара

image_pdfimage_print