Милица прва допливала до Часног крста

Милица Милосављевић из Великог Градишта овогодишња је победница традиционалног пливања за Часни крст у овој општини. Као награда припали су јој крст и дукат, поклони Цркве Светог архангела Гаврила и локалне самоуправе.

Велики хришћански празник Богојављење, обележен је у Великом Градишту 15. пут по реду, у организацији Цркве и подршку општине и Туристичке организације.

На дунавском кеју, уз подршку бројних грађана, у конкуренцији се нашло 11 пливача. Мушки део екипе дао је благу предност младој дами чиме су, поред велике храбрости, показали и поштовање према свим женама.

Пливање су подржали и аласи Великог Градишта који су у чамцима дочекали учеснике и вратили их на обалу.

Tоком уручења признања у црквеном дому, свештеник је истакао да је сваки учесник пливања који је ушао у реку на Богојављање победник, без обзира што су до крста неки стигли пре, а неки касније.

“Сви пливачи који у оквиру Богојављења скоче у освештану реку служитељи су Бога живога, који им је дао снагу и коме се увек захваљујемо на благодетима које нам пружа.“, подсетио је окупљене.

Директорка Туристичке организације Браниславка Величковић пожелела је свим учесницима, а нарочито младој Милици, да увек буду здрави, радосни и храбри као данас.

Сваке године пливање за Часни крст привлачи све већи број како учесника тако и посматрача.

Извор: ТОВГ

image_pdfimage_print