Уручена донација Општој болници у Пожаревцу

Општој болници у Пожаревцу председник општине Велико Градиште Драган Милић јуче је уручио донацију у виду пет душека за Одељење ортопедије.

У присуству начелнице Одељења за анестезилогију др Слађане Милојевић и специјалисте ортопедије др Марка Радовановића, донацију је примио помоћник директора др Миланче Вучковић.

“Ова донација можда делује у овом тренутку скромно, али је јако важна, битна за нашу установу, нарочито за Одељење ортопедије где, знамо и сами, леже пацијенти који су углавном тешки и непокретни и самим тим, ове ће омогућити пријатнији боравак и лакшу негу пацијената.“, рекао је Вучковић.

Да је донација стигла на право место нагласио је председник Милић будући да се у овој болници лече пацијенти како из Великог Градишта тако и из читавог Браничевског округа па је овом приликом апеловао и на колеге из осталих општина да учине исто како би помогли Болници и пацијентима.

Такође, истакао је и да је неопходно убрзати сређивање старог дела Болнице при чему је потребна и помоћ града Пожаревца.

“Ово је прва донација што се тиче душека. Међутим, та сарадња траје годинама и мислим да је општина пет-шест пута издвајала нека, додуше скромна, средства, али која значе – куповали смо климе и још неке уређаје, а у неколико наврата давана су новчана средства које је Болница трошила по свом плану. Одмах после нове године, у јануару, договорили смо се да се набави још 10 душека.“, најавио је Милић.

Он је истакао и веома добру сарадњу Болнице са Домом здравља у Градишту који је недавно комплетно реновиран средствима Канцеларије за јавна улагања, односно Владе Републике Србије.  Како је рекао, набављен је нови рендген, нови ултразвук, за који је и општина издвојила средства, један санитет и пет малих (портабл) ултразвучних апарата за тироидну жлезду из пројекта прекограничне сарадње са Румунијом, а у плану је и набавка скенера и мемографа, било преко пројекта било из сопствених средстава.

Уз захвалност здравственим радницима у време борбе против короне, председник је упутио апел јавности за поштовање прописаних мера превенције.

Захвалност председнику и општини Велико Градиште изразио је и ортопед Радовановић и истакао да је набавку иницирала начелница анестезилогије др Милојевић, а што је реализовала руководилац Одељења за локални развој Јасмина Штрбац.

 

image_pdfimage_print