Потписани уговори за финансирање програма у области спорта

Председник општине Велико Градиште Драган Милић потписао је, у сали новоизграђених фудбалских свлачионица, уговоре са спортским организацијама за финансирање програма у области спорта, у присуству директора ЈУ Спортски центар Саше Бранковића и руководства ове локалне самоуправе.

Милић је навео да је, и поред тешке године због епидемије короне, општина определила средства како би омогућила да се деца баве спортом и како би сачували постигнуто те оценивши годину успешном будући да је повећан број деце, такмичара и постигнутих разултата. Такође, председник је подсетио и на бројне спортске капацитете у општини, најавивши долазак екипа на припреме већ у јануару. Како је рекао, у наредној години је планирано и уређење помоћног терена како би се формирао већи спортски центар што би, уједно, уз пратеће објекте увећало понуду за припрему спортиста. Овом приликом, он је апеловао на кориснике средстава да ангажују већи број деце из локалних средина како би их и задржали у клубовима.

Локална самоуправа за потребе спорта издваја укупан износ од око 50 милиона динара што је 6,15 одсто од буџета, с тим да је за финансирање спортских програма одвојено 35 милиона и то 29 за годишње и  за посебне програме у области спорта којим се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у 2022. години.

Ове године за средства су конкурисале 32 спортске организације са 38 програма.

Фудбалске свлачионице изграђене су средствима Европске уније у висини од 193 хиљаде евра док је општина уложила 5 милиона динара, а ускоро се очекује и званично отварање, како је најавио директор ЈУ Спортски центар. Простор садржи и делегатске свлачионице, канцеларије за стручне службе који ће користити Спортски центар, Фудбалски клуб и општински Фудбалски савез.

Бранковић је, уз детаљна упутства потписницима уговора за реализацију достављених програма, дао и препоруку да се у наредном периоду исти усмере на најмлађе.

image_pdfimage_print