Посади свој хлад и у Великом Градишту

Сутра је у Великом Градишту организована друга акција поделе 100 садница белог јасена под слоганом “Посади свој хлад“ која се одржава и у 100 градова и општина Републике Србије.

И ове јесени друштвено одговорне компаније и фондације обезбеђују саднице које грађани бесплатно могу да преузму и посаде са члановима своје породице. Циљ акције је пошумљавање урбаних градских и сеоских средина јер ту и живимо.

Сутра, 10. децембра, у 12 сати, на улазу у градски парк у Великом Градишту вршиће се подела двогодишњих садница. Обезбеђене су сертификоване саднице белог јасена са високим процентом успешности садње.

Свако ко жели да преузме садницу има само једну обавезу – да је посади. Ко никада није посадио дрво може то да учини уз упутство за садњу које такође долази уз сваку садницу. За све грађане који немају слободну локацију за садњу, а желе да посаде “своје“ дрво, локална самоуправа ће обезбедити локацију за слободну садњу.

Акцију по трећи пут за редом организује НВО Зелени развојни центар уз подршку партнерских друштвено одговорних компанија.

Поделу нових садница организоваће ускоро и општина Велико Градиште па ће и они грађани који сутра не обезбеде своје дрво имати нову прилику.

Извор: https://posadisvojhlad.rs

 

image_pdfimage_print