Почела изградња брзе саобраћајнице Пожаревац – Велико Градиште – Голубац

Обележавању почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице Пожаревац – Велико Градиште – Голубац, односно  “Дунавског коридора“, који су у петак започети код петље Пожаревац у присуству председника Србије Александра Вучића, присуствовао је и председник општине Велико Градиште Драган Милић.

Изградњом ове саобраћајнице, која ће се, како је рекао председник Вучић, надовезати на Дунавску магистралу где се већ ради обнова, од Београда до Великог Градишшта стизаће се за мање од сат времена. Дужина трасе је 67,9 километара, биће изграђено више од 20 мостова и надвожњака, а вредност пројекта износи 337 милиона евра.

Саобраћајница са новом инфраструктуром ће у Браничевском округу створити и боље услове за привлачење инвеститора и наших људи из дијаспоре, али и већег броја туриста што је од нарочитог значаја за овај крај са убрзаним развојем туризма.

Велико Градиште је, са Сребрним језером и Рамском тврђавом, већ препознатљива туристичка дестинација и ван граница наше земље, а уз регионалну понуду као што су Виминацијум, Ергела Љубичево, Голубачка тврђава, манастир Туман и многи други ова прича је добила

заслужену пажњу. Председник Вучић је најавио и завршетак марине у Голупцу, уз друге инфраструктурне пројекте, са којима би се повезали Рамска тврђава и Сребрено језеро, што ће значити и много веће приходе.

Како је речено овом приликом, прва од три деонице требало би да буде завршена до краја 2023. године, а читава саобраћајница до новембра 2024.

До краја ове године очекује се да буде обновљена Дунавска магистрала од Кладова до Доњег Милановца, а до маја или јуна и од Доњег Милановца до Голупца.

Вучић је најавио и изградњу два крака брзе саобраћајнице од Голупца према Брзој Паланци као и према Кладову и Неготину како би читав исток Србије био повезан са Београдом и Новим Садом.