Обука будућих возача на симулаторима за безбедност у саобраћају у Великом Градишту

Представници Агенције за безбедност саобраћаја и Локалног савета за безбедност саобраћаја општине Велико Градиште организовали су данас, на полигону малих спортова у Великом Градишту, симулациону вежбу на симулаторима који се користе за обуку безбедног учешћа у саобраћају.

У циљу подизања свести о безбедности у саобраћају, будући возачи и полазници двеју ауто-школа били су у прилици да се едукују у пракси и упознају са реалним ситуацијама у саобраћају на симулаторима чеоног судара, превртања аутомобила и вожње у алкохолисаном стању.

“С обзиром да сте генерације које ове и наредних година већ стичу право на полагање возачког испита ово ће да буде свакако корисно искуство вама сутра, као будућим возачима.“, рекао је Слађан Марковић, заменик председника општине и  председник Локалног савета за безбедност у саобраћају.

Младим кандидатима за возаче на симулаторима је представљена важност коришћења сигурносног појаса у случају превртања или чеоног судара, уз инструкције службеника Агенције како се том приликом не би повредили.

“Оно што данас овде будете пробали, не бисмо желели да икада пробате у стварној ситуацији. Ово је све у контролисаним условима и данас ћете видете шта значи појас при малим брзинама, шта значи возити под дејством алкохола.“, објаснио је представник Агенције за безбедност саобраћаја Томислав Петровић.

“Циљ нам је да младима у Великом Градишту, кроз кампању коју Велико Градиште спроводи, укажемо на, пре свега, поштовање саобраћајних прописа… Оно што свакако поручујемо младима јесте да поштују саобраћајна правила, поштују саобраћајне прописе, никако не седају у алкохолисаном стању у возило, и посебно, да управљају возилом. Ако своје другаре виде да су у таквом стању да их опомену и да учинимо то да немамо ниједно страдало младо лице натериторији општине Велико Градиште, тако и на нивоу Републике Србије.“, напоменуо је Петровић.

Овом приликом, учесницима вежбе као и учесницима наградне игре о безбедности саобраћаја које преко друштвених мрежа организује Агенција за безбедност саобраћаја подељени су пригодни поклони.

image_pdfimage_print