Средња школа „Милоје Васић“ – бољи услови, добра основа за квалитетнију наставу

Улагање у образовање није трошак већ инвестиција, мото је општине Велико Градиште, па се и у овој години нашло међу приоритетима локалне самоуправе.

Средња школа “Милоје Васић“ обезбедила је, средствима општине и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, боље услове за ученике и наставни кадар као добру основу за квалитетнију наставу.

Ове године улагањима у висини од 500.000 динара обезбеђено је опремање Кабинета хемије новим намештајем и електронском опремом (интерактивна табла, лаптоп, пројектор и штампач) док је за 1.567.200 динара десет учионица комплетно опремљено новим намештајем, а ревитализација подова у учионицама постављањем ламината износила је 3.491.064 динара. Средства су додељена на основу високог квалитета наставе и учења у ограниченим материјално-техничким условима, доступности квалитетних услова за све ученике и релевантности намене опредељених финансијских средстава.

Поред средстава која се улажу у сталне трошкове и омогућавају школи да нормално функционише, општина је инвестирала у опрему и капитално одржавање објеката школе.

Куповином 15 нових рачунара за ученике и лаптопом за професора у вредности 718.240 динара опремљен је Кабинет рачунарства и информатике, за 98.000 набављена је инвертер клима за свечану салу, а намештај за Кабинет куварства за 60.000 и радни столови у канцеларијама у вредности од 70.000 динара.

У оквиру одржавања објекта извршена је реконструкција топловода у дворишту школе која је износила 735.000 динара.

Општина Велико Градиште у континуитету улаже значајна средства у развој школе, а  до краја календарске године планирана су додатна улагања у наставна средства и опрему из буџета општине.

Фото: Средња школа “Милоје Васић“

 

image_pdfimage_print