Oдржана едукација деце о безбедном понашању у саобраћају

У дворишту ОШ “Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту јуче је у организацији Општинског савета за координацију послова безбедности саобраћаја и уз сарадњу Црвеног крста Велико Градиште, одржана едукација првака и предшколаца о безбедном понашању у саобраћају.

Овом приликом, у оквиру обележавања Дечје недеље, Агенција за безбедност саобраћаја је обезбедила комплетно опремљен полигон за обуку првака и предшколаца за почетке кораке у саобраћају, а акција ће бити настављена и у сеоским школама.

Заменик председника општине Слађан Марковић најавио је да ће за који дан почети и постављање обележја “зона школе“ на магистралном путу, најпре пред школом у Великом Градишту, а касније и испред друге две. Ове ознаке садржаће и тзв. блинкере, обележиваче брзине и други пратећи садржај.

“Грађани општине Велико Градиште су врло активни. Агенција за безбедност саобраћаја је на Инстаграму покренула акцију и велики број наших грађана се јавља, одговара на питања које, из безбедности саобраћаја, поставља Агенција и већ имамо неколико добитника награда. Сви који се буду укључуили у акцију биће награђени од Савета за координацију послова безбедности саобраћаја.“, истакао је Марковић позвавши још једном грађане да се придруже акцији.

image_pdfimage_print