Пријем у општини за златне СИМ-овце

Председник општине Велико Градиште Драган Милић примио је данас трочлану екипу која се на 25. међународном првенству “Спортске игре младих“ у Сплиту, овенчала златном медаљом у одбојци на песку.

На традиционалном летњем такмичењу одржаном током августа, тадашњи ученици ОШ  “Иво  Лола  Рибар“, а сада средњошколци, Илија Лазић и Душан Поповић, уз тренера и директора школе, Драгана Мандића, донели су Великом Градишту злато савладавши своје  вршњаке – екипе из БиХ са 2:0 и Хрватске са 2:1.

Уз честитке за успех којим су, на најбољи начин, заступали своју школу и Велико Градиште, председник  Милић је подсетио и на раније победе у Сплиту: “Ми смо већ навикли да доносите награде, ово је наставак ваших успеха. Желим вам да успехе ређате и у школи где сте већ одлични и у животу. Показало се да деца која се баве спортом постају и добри људи.“.

Победници су награђени књигама и новчаним наградама, а Школи су поклоњене три лопте за одбојку и одбојку на песку.

“Спортске игре младих“ су највећа манифестација аматерског спорта за децу и омладину у земљама региона чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства.

Победа на спотском терену у “Спортским  играма  младих“ није приоротет већ су много важније победе које мотивишу децу да буду тимски играчи, да  играју фер-плеј, а пре свега буду пријатељи и руковођени тиме имају шансу да у  будућности постану добри људи који ће ценити праве животне вредности.

image_pdfimage_print