Председник општине Велико Градиште присуствовао потписивању уговора за изградњу брзе саобраћајнице до Градишта и Голупца

Уговор о изградњи деонице брзе саобраћајнице од петље Пожаревац на аутопуту Београд-Ниш до Голупца, а која ће проћи и кроз општину Велико Градиште, данас су потписали министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и директор Коридора Србије Александар Антић са представницима кинеске „Шандонг групе“, у присуству председника Србије Александра Вучића и кинеске амбасадорке Чен Бо.

Укупна дужина будуће саобраћајнице је 67,94 километра, вредност радова износи 337.000.000 евра, а завршетак је планиран до новембра 2024. године.

Председник Вучић истакао је овом приликом да ће се за три године од Београда до Великог Градишта стизати за сат времена, а до Голупца за сат и 15 минута.

Он је нагласио и да ће овом саобраћајницом бити повезан централни са источним делом Србије, како је рекао – најлепшим делом Дунава и једним од најлепших делова земље, који је више од 80 година био запостављен као и да ће то допринети економском и туристичком развоју. Како би се заштитила животна средина, пут неће водити уз обалу Дунава, већ се од Великог Градишта до Голупца скраћује, а притом ће ићи преко оних места која су заборављена и у којима је остало мало људи.

„Ми овим градимо будућност за пожаревачки крај, цео Браничевски, али и Борски округ“, рекао је Вучић.

Потписивању уговора присуствовали су и челни људи ове три локалне самоуправе – градоначелник града Пожаревца Саша Павловић, председник општине Велико Градиште Драган Милић и председник општине Голубац Небојша Мијовић.

image_pdfimage_print