Пакетићи првацима за лепши почетак школске године

Ђаци прваци у општини Велико Градиште данас су добили пакетиће са комплетом школског прибора које им је припремила локална самоуправа како би им улепшала и олакшала полазак у школу.

Општина се потрудила да родитеље растерети бриге око опремања деце за полазак у школу, а поред платнених маскица, пакетићи садрже различите велике и мале свеске, распоред часова, колаж папир, фломастере, водене и воштане бојице, хемијске и графитне оловке, пластелин, гумицу за брисање и оштрач, маказице за папир, прибор за геометрију, али и слаткише уз које су и први дани школе много лепши.

За разлику од претходне генерације, прваци ће ове године сести у школске клупе и дружити се са својим вршњацима. Уколико вирус буде под контролом, наставу ће моћи да похађају редовно, а школе воде рачуна о појачаној хитијени у условима пандемије.

Прваке Основне школе “Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту, посетио је данас заменик председника општине Слађан Марковић, и уз пригодне пакетиће пожелео им срећан полазак у школу. Ове године у први разред пошло је 85 малишана.

Ђаке у школи ОШ “Миша Живановић“ у Средњеву, где је уписано 17 првака, обрадовао је данас новим школским прибором заменик председника Скупштине Саша Живковић.

И петнаесторо првака ОШ “Вук Караџић“ у Мајиловцу добило је пакетиће које им је уручила Весна Милановић, руководилац Одељења за општу управу.

Честитке за полазак у школу свим ђацима упутио је председник општине Драган Милић, пожелевши им здраву, успешну и радосну годину, испуњену дружењем и узајамним поштовањем.

Општина Велико Градиште настоји да ученицима обезбеди што боље услове за школовање – опремањем школа паметним таблама, куповином квалитетних учила, бесплатном ужином и превозом за средњошколце и студенте и другим улагањима као и награђивањем најбољих ђака и наставника.

Велико Градиште Велико Градиште Велико Градиште Велико Градиште Велико Градиште Велико Градиште Велико Градиште Мајиловац Мајиловац Мајиловац Мајиловац Мајиловац Средњево Средњево Средњево Средњево Средњево

 

image_pdfimage_print