Мештанину села Курјаче помоћ за изгорелу кућу

Председник општине Драган Милић примио је данас мештанина села Курјаче Владицу Васиљевића којем је, почетком месеца, у пожару потпуно изгорела кућа као и представнике Месне заједнице Курјаче, члана Општинског већа из Курјача и власника “Курјаче градње“ који помажу у обнови.

Владици је, због старе инсталације, кућа изгорела до темеља. У помоћ су му, поред ватрогасаца, прискочили и мештани села, али стара градња ипак није издржала.

Месна заједница и члан Општинског већа Дејан Ивановић од мештана су прикупила средства за обнову у висини од 5.500 евра, а изградњу објекта започела је фирма “Курјаче градња“. Општина је помогла са 120.000 динара и то неће бити све. Да би кућа била усељива потребно је укупно 15.000 евра.

До сада је већ доста урађено, кућа је стављена “под кров“ за само осам дана, урађени су столарија и инсталације, а ускоро ће бити завршено и остало.

Упућен је и позив људима који могу и желе да Владици, који је незапослен, помогну донацијама или стварима као што су намештај, одећа и друге потрепштине. Помоћ се може доставити преко Месне заједнице Курјаче.

Фото: Општина Велико Градиште, Љубиша Ивановић