Међународни борско-браничевски рели стартовао у Великом Градишту

Међународни борско-браничевски рели централно-европске зоне стартовао је јуче у Великом Градишту које је један од суорганизатора овог такмичења.

У присуству представника земаља у Србији из које долазе такмичари, Чешке Републике и Босне и Херцеговине, и организатора трке председник општине Велико Градиште Драган Милић поздравио је госте и учеснике.

“Нама је задовољство што се овај рели уклапа у нашу туристичку сезону. Надам се да ће то да постане традиција и ми ћемо као општина да подржимо то и у наредним годинама и, наравно, да понудимо туристима и нашим Градиштанцима да уживају у овим лепим аутомобилима и да будемо домаћини једног оваквог релија.“, рекао је Милић, захваливши свим учесницима са жељом да успешно и безбедно заврше трку.

Амбасадор Чешке Републике Томаш Кухта изразио је велико задовољство својим учешћем на манифестацији будући да су такмичари и чешки возачи чије је утиске о одличној организацији пренео домаћинима и организаторима релија.

И отправник послова Амбасаде Босне и Херцеговине Драгиша Делић поделио је своје импресије са окупљеним грађанима. “Ја сам први пут у вашем мјесту и ово неће бити задњи зато што сам овдје осјетио нешто што је слично мом Соколцу, односно Романији, са које долазим.“, нагласивши да је битно да сви учесници такмичење заврше здрави, а мање је битно ко ће победити.  Он се, уједно, обавезао да ће по питању организације Амбасада наредне године учинити и више него ове и анимирати све заинтересоване спортисте из БиХ који се баве овим спортом.

У име организатора такмичења обратио се председник Клуба “Гага“ Живота Мишић, напоменувши да је похвала амбасадора Чешке Републике поводом квалитета организације једна велика обавеза.


image_pdfimage_print