Проглашени победници 14. Међународног шаховског турнира „Опен Сребрно језеро 2021“

Последњим мечевима јучерашњег дана успешно је завршен 14. Међународни шаховски  турнир на Сребрном језеру који је и ове године окупио најбоље шахисте, након прошлогодишње паузе због ковид пандемије.

Новчане награде и медаље најбољим играчима уручили су заменик председника општине Велико Градиште Слађан Марковић и председник Спортског савеза Душан Бановић.

“Честитам организаторима на још једном успешном турниру. Ту смо и следеће година – надамо се бољим околностима, кад је у питању пандемија, да се дружимо и да наставимо ово што су ови људи започели. Што се локалне самоуправе тиче, овакве пројекте ћемо и убудуће подржавати и добродошли да се видимо и следеће године.“, поручио је Марковић.

Победник Опен А турнира је Нихал Сарин (110.000 дин.), други је Sadhvani Raunak (60.000 дин), а трећи  Puranik Abhimanyu (50.000 дин.).

Најбољи шахиста Опен Б турнира је Алекса Алимпић (27.500 дин.), друго место освојио је Александар Аранђеловић (25.000 дин.), а треће Миодраг Јевтић (22.500 дин.).

Организатори фестивала су Шах клуб ВГСК и општина Велико Градиште уз подршку Туристичке организације општине Велико Градиште и хотела “Данубиа парк“.

Open Srebrno jezero Open Srebrno jezero Open Srebrno jezero Open Srebrno jezero