Пријем за васпитачицу песникињу

Председник општине Драган Милић данас је примио васпитачицу ПУ “Мајски цвет“ Славицу Перић чија је песма “Јабука“ нашла своје место и у Буквару.

“Често примамо успешне спортисте, најбоље ученике који остварују запажене резултате, али ово је први пут да примимо овакву особу, песника, која је ушла у историју написавши песму за Буквар.“, рекао је председник, уз честитке Славици и колективу који је подржава. Он је напоменуо и да јој општина стоји на располагању у даљем раду.

Пријему су присуствовале и директорка Предшколске установе Славица Јанковић као и начелница Општинске управе Сања Стојадиновић и руководилац Одељења за друштвене делатности и заједничке послове Сузана Ђорђевић које прате рад ове установе.

Славица је први песник аматер чија је песма уврштена у Буквар. Иначе, како каже, пише читав живот, а инспирацију добија у тренутку па радо смишља стихове и за пријатеље и колеге.

До сада је издала једну књигу, “Земља снова“, а своје песме објављује у часопису “Малац радозналац“, намењеном  најмлађима. За своју установу написала је химну, а за  Културни центар у Великом Градишту урадила је сонгове за позоришну представу “Чаробњак из Оза“. Васпитачица Славица може да се похвали и освојеним првим местом на такмичењу за најбољу музичку нумеру са “Пертини“ темом. И, ово неће бити све јер она и даље смишља и пише најлепше стихове за децу.

image_pdfimage_print