Уметници за Милицу: Вече у Рамској тврђави

Црвени крст и установе туризма и културе општине Велико Градиште, у сарадњи са Ротари клубом са Скадарлије и Музичком школом „Стеван Мокрањац“ из Пожаревца, организују, у суботу 3. јула, хуманитарно вече на Рамској тврђави. Прикупљен новац биће дониран малој Милици Живановић из Сиракова за помоћ у лечењу и обезбеђивању основних услова за живот.

Милица је трогодишња девојчица из села Сиракова. Живи у седмочланом домаћинству без основних средстава за живот (кућа нема воду).

На први поглед Милица се ни по чему не разликује од својих вршњака. Ипак, овој девојчици је још по рођењу установљена малформација на бубрезима који нису у стању да обављају своју основну функцију (прочишћавање крви). Девојчица је неколико пута оперисана на Институту за мајку и дете у Београду, међутим ове интервенције тешко одржавају бубреге у функционалном стању. За ову болест још увек нема трајнијег решења тако да јој сваког дана прети дијализа, а постоји и могућност потребе за трансплатацијом. Болест је урођена, а лакши облик имала је и њена сестра која је, такође, пацијент Института па постоји озбиљна потреба за даљим генетским испитивањима у иностранству.

Oрганизатори упућују позив свим људима добре воље да се придруже хуманитарној акцији и донирају добровољни прилог колико су то у могућности, за један искрен дечији осмех.

Програм:
Рамска тврђава

18:00 – Обилазак Рамске тврђаве

19:00 – Наступ Музичке школе „Стеван Мокрањац“ Пожаревац

20:00 – Музичко-поетско вече „Пределима моје душе“, аутора  Љубише Д. Динчића

(два извођача – Мирјана Стојановић, солиста Позоришта на Теразијама и Љубиша Д. Динчић, солиста Позоришта на Теразијама, песник и писац)

image_pdfimage_print