Општина Велико Градиште оцењена високом оценом за транспарентност

Према истраживању „Индекс транспарентности локалне самоуправе у Србији – ЛТИ“, које је и ове године спровела Транспарентност Србија, општина Велико Градиште оцењена је високом оценом, како у допису општини наводе из ове организације.

Транспарентност Србија већ годинама спроводи ово истраживање, а на основу методологије установљене 2015. године поново су оцењене и рангиране све јединице локалне самоуправе у Србији.

Како се наводи, Велико Градиште на овом рангирању има индекс 71, на скали од 0 до 100, и налази се на 9. месту међу 145 рангираних ЈЛС, што је одличан резултат и тај скор би пре две године био довољан за прво место. Такође, из Транспарентност  Србија кажу и да је оцењени резултат далеко бољи у односу на ЛТИ 2020, за 10 поена, и за 4 места на табели те да је коначан резултат знатно изнад просека целе Србије, који износи 48.

Како напомиње Транспарентност Србија, јасно је да постоји потенцијал и за даљи раст, а општина Велико Градиште је спремна да испуни ова очекивања спровођењем низа препоручених мера за повећање нивоа транспарентности и јачање поверења грађана.