Обавештење о извођењу гађања из пешадијског наоружања за јул

Јединице Војске Србије изводиће гађање из пешадијског наоружања на Војном комплексу “Пескови“ (општина Велико Градиште), рејон села Кусиће, који захвата објекте: Коларница (тт 96,2) – Кошеви (тт 72,3) – Орнице – Доњи пескови  – Саднице – Топоље дана 06, 07, 13, 14, 19, 20, 22, 27, 28. и 29.07.2021. године.

Забрањује се кретање, задржавање и боравак људи, стоке, моторних возила и сточних запрега у означеном простору у наведеним данима.

Полигонски – стрелишни простор у којем ће се изводити гађање биће обележен црвеним барјачићима и таблицама са натписом: “НЕ ИДИ ДАЉЕ – ГАЂА СЕ“ и обезбеђен стражарима.

У наведеним данима забрањен је бораквак у означеном простору и свако прикупљање и дирање нераспрснутих пројектила и њихових делова (опасно по живот).  При наиласку на такав пројектил свако лице је дужно да о томе одмах обавести најближе органе полиције или најближу команду Војске Србије (Команда ЦО КоВ или дежурни ВК “Пескови“).

Војска Србије неће сносити одговорност за несрећне случајеве који могу настати дирaњем нераспрснутих пројектила и њихових делова.

Све информације о реализацији гађања могу се добити у Команди ЦО КоВ у Пожаревцу или код управника Стрелишта у селу Кусиће. Контакт телефон 012/666-976.

Извор: Центар за обуку копнене војске Пожаревац




Министарство за бригу о селу: Конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2021. годину

Програм доделe бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2021. годину

Текст јавног конкурса

Образац пријаве

Све информације у вези конкурса као и помоћ око попуњавања образаца за лица са територије општине Велико Градиште пружаће службеница Одељења за локални економски развој Општинске управе општине Велико Градиште Марина Ранић, имејл marina.ranic@velikogradiste.rs, тел. 063/8189808.




Решење о давању сагласности на Извештај о стратешкој процени утицаја Плана детаљне регулације аеродрома Сребрно језеро у општини Велико Градиште

Решење о давању сагласности на Извештај о стратешкој процени утицаја Плана детаљне регулације аеродрома Сребрно језеро у општини Велико Градиште




Видовдан – у част борцима за слободу Србије

Полагањем венаца на споменике свим борцима палим у ратовима за ослобођење и уједињење Србије, у градском парку у Великом Градишту данас је свечано обележен велики српски празник Видовдан.

Уз опело које су служили свештеници Цркве Арханђела Гаврила, почаст страдалима за слободу Србије одали су делегација општине Велико Градиште, на челу са председником општине Драганом Милићем и председником Скупштине Владимиром Штрпцем, представници Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова до 1918. године, Општинског одбора Српског покрета обнове и потомак страдалог ратника Милутин Перић, у присуству бројних грађана.

“Дан због кога смо се данас овде окупили је велики дан у нашем народу и, ако погледамо симболику Видовдана и све оно што смо као народ проживљавали кроз историју на данашњи дан, некако нам се вечито намеће дилема да ли је ово дан пораза или победе и шта заправо ми на данашњи дан обележавамо. Ако се сетимо 1389. и избора српског народа тада, избора царства небеског у односу на царство земаљско, дакле, ја немам дилему да је данас дан победе заправо и дан када славимо сву ону величину коју срспки народ има у себи.“, рекао је Штрбац.

“Ако гледамо, ми млађи људи који се овде налазимо, задњих 30 година вечито нам се наметала нека кривица.“, подсетио је. “Међутим, то је један нонсенс јер не постоји народ који може да има оваква места, а уједно да буде крив за било шта. Када говоримо о овим борцима који су дали живот за нас, за наш народ, за нашу државу, не можемо да не поменемо сва ова савремена страдања која је српски народ имао од 90-их година надаље, борце који су се од Коридора живота, преко Паштрика и Кошара борили за нас и да објективно кажемо да наш народ би доживео неупоредиво веће страдање да таквих људи није било, а можда нас и не би било.“, напоменуо је председник Скупштине, поздравивши присутне речима косовског завета “Земаљско је за малена царство, а небеско увек и довека“.

Овом приликом, венци су положени и на споменик борцима и жртвама Другог светског рата као на месту званом Превод где је, током овог рата, стрељана група мештана Великог Градишта.




Још једна генерација најбољих ученика награђена за успех

Председник општине Велико Градиште Драган Милић данас је, у присуству представника локалне самоуправе и директора школа, доделио награде најуспешнијим ученицима и њиховим наставницима у протеклој школској години.

Општина Велико Градиште већ дуги низ година одаје признање најбољима и награђује рад, труд и успех који су током школовања остварили. Као и претходну, и ову годину обележила је пандемија вируса корона и ђаци су се за успех борили у новонасталим, тежим околностима, не посустајући ни тада. То се, по њиховим изузетним резултатима, и видело.

Ове године, међу најбољима су тридесет петоро добитника дипломе “Вук Караџић“, од којих четворо ђака генерације. Резултати су стигли и са републичких такмичења – за 1. место у одбојци, џудоу и соло певању, за 2. са Књижевне олимпијаде, из џудоа и каратеа и за 3. из Српског језика и џудоа. За њихов успех награђени су наставници, односно тренер, а награду су примила и два најбоља студента из ове општине.

Председник Драган Милић честитао је добитницима награда на оствареном успеху у име читаве опшптине: “Мени је срце пуно када вас видим како сте лепи, здрави, прави и када знам који сте успех постигли. То је огроман рад. Иза тога стојите, пре свега, ви, ваши наставници и директори, ваши родитељи. Наравно, једним дело и општина у којој живите. Ми ћемо и даље да наставимо, јер смо проценили да је то једна од најбољих инвестиција. Мислим и на спорт и да је то улагање у здрав живот, у будућност. Имамо много неасфалтираних улица, имамо триста ствари да завршимо, али мислим да улагање у децу, у образовање деце, је најбоље улагање које ће кад-тад да се врати, вишеструко.“

Он је истакао и да просветни радници и директори добро раде свој посао, а да се општина труди да кроз обезбеђење услова у школама – кроз кабинете, ваннаставне активности, сале за фискултуру, каква је и нова у дечјем вртићу, ученици имају што квалитетнију наставу.

“Заиста је задовољство када видимо резултате које постижете на пријемним истипима, и за средњу школу, а посебно за оне најтеже факултете“, рекао је, и да му је жеља да ђаке подстакне да се још више потруде да освајају висока места на републичким такмичењима као бројни њихови претходници.

Уз честитке, награђенима се обратила и руководилац Одељења за друштвене делатности и заједничке послове, Сузана Ђорђевић, задужена за област основног и средњег образовања: “Челни људи ове општине схватили су да улагање у образовање није трошак већ добра инвестиција и зато  сваке године у буџету планирају средства за образовање. Један део тих средстава намењен је  за награђивање ученика генерације,  носиоца вукове дипломе, ученика који суна републичком такмичењу освојили једно од прва три места, и два студента са просечном оценом већом од 9 у току студирања. Поред тога из буџета сефинансирају  уџбеници за треће и свако наредно дете, пакет за ђаке прваке,  боравак у вртићу за  треће дете и децу из материјално угрожених породица,  трошкови превоза за ученике основних и средњих школа , једна повратна карта сваког месеца за студенте до места студирања, стипендије за дефицитарна занимања. Осим тога значајан део средстава се издваја за одржавање и опремање школа како би се обезбедили бољи услови за рад и учење.“.

“Велика је част што сам изабрана да данас, овде, пред вама говорим. Пре свега, желела бих да се у име свих награђених ученика захвалим општини Велико Градиште на овим наградама које нам данас додељује. Много значи када знамо да неко види и препознаје наш труд и да награђује наше успехе.“, речи су Емилије Ђокић, ђаке генерације Средње школе “Милоје Васић“. Она је напоменула и да је почаствована што је похађала средњу школу у Великом Градишту, како због најуспешнијих ученика тако и због подршке своје разредне и свих професора. “Још само једно питање остаје за крај: На који начин се можемо одужити свим овим људима и овом граду на свему што су до сада за нас учинили? Ја мислим да за то постоји само један начин, а то је да наставимо да се трудимо и да будемо понос вог града, да будемо још бољи људи и да покушамо да станемо раме уз раме са свим оним великим људима који су до сада и који и даље чине срж историје овог града.“, поручила је Емилија.

Свечаност је увеличало сјајно извођење ученица Школе за основно и средње музичко образовање “Стеван Мокрањац“ из Пожаревца  –  Одељења у Великом Градишту уз клавирску пратњу Немање Васића. Фалкоњериjеву композицију “Окјети амати“ извела је Ања Рајковић док је песму “Тихо ноћи“, у аранжману Илије Рајковића, отпевала првонаграђена ученица Музичке школе Миа Марковић.

Општина је данас наградила ђаке генерације ваучерима за куповину техничке робе у износу од 35.000 динара, а њихов успех истакнут је и на градском билборду. Ваучерима за куповину техничке робе награђени су и ученици који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима и то за прво место у висини од 35.000 динара, за друго 27.000 динара и за треће место 20.000 динара. Ђаци са освојеним местима на републичким такмичењима у спорту награђени су комплетом спортскe опремe у вредности од 23.000 за прво место, 20.000 за друго и 15.000 динара за треће место. Свима њима су обезбеђене и сезонске карте за “Силвер лејк“ аква-парк.

Наставници чији су ученици постигли успех награђени су са по десет, осам и пет хиљада динара, а наставници физичког васпитања, однсоно тренер, пригодном спортском опремом од по 23.000 динара будући да неки од њих имају и више успешних ђака. За успех одбојкашке екипе Средња школа “Милоје Васић“ добила је професионалне одбојкашке лопте.

Носиоци дипломе “Вук Караџић“ награђени су са по 3.000 динара, а ту су и пригодне књиге са посветом за све ученике и наставнике. Такође, награђена су и два најбоља студента из ове општине новчаним износима од по 30 и 20 хиљада динара.

НАГРАЂЕНИ

 




“Изградња капацитета стручних центара за добро управљање на локалном нивоу” уз програм Swiss PRO

Председник општине Драган Милић одржао је данас састанак повoдом даље сарадње са представницима програма Swiss PRO са којом је ова општина 2019. године започела реализацију другог циклуса програма свеобухватне обуке “Изградња капацитета стручних центара за добро управљање на локалном нивоу”.

Поред Swiss PRO представника Драгана Младеновца и Бојане Петровић, састанку су присуствовале начелница Општинске управе Сања Стојадиновић и руководилац Одељења за локални економски развој Јасмина Штрбац која је, уједно, и контакт особа за сарадњу са програмом испред општине Велико Градиште.

Програм обуке израђен је према швајцарском моделу који укључује пет принципа доброг управљања: одговорност, ефикасност и ефективност, транспарентност, учешће грађана, и недискриминацију и једнакост, а има за циљ успостављање трајних ресурса кроз институционализацију стручних тимова за примену принципа доброг управљања на локалном нивоу.

Након положеног завршног теста представника општине, програм Swiss PRO, у циљу развоја тренерских вештина, планира да одржи тренинг за тренере што је предуслов за акредитацију за тренере код Националне академије за јавну управу.

Како напомињу из ове организације, локална самоуправа ће кроз овај програм добити стручни ресурс на тему примене доброг управљања у пракси и акредитованог тренера, који може стечено знање даље да преноси својим колегама у општини, али и колегама из других локалних самоуправа.




Уметници за Милицу: Вече у Рамској тврђави

Црвени крст и установе туризма и културе општине Велико Градиште, у сарадњи са Ротари клубом са Скадарлије и Музичком школом „Стеван Мокрањац“ из Пожаревца, организују, у суботу 3. јула, хуманитарно вече на Рамској тврђави. Прикупљен новац биће дониран малој Милици Живановић из Сиракова за помоћ у лечењу и обезбеђивању основних услова за живот.

Милица је трогодишња девојчица из села Сиракова. Живи у седмочланом домаћинству без основних средстава за живот (кућа нема воду).

На први поглед Милица се ни по чему не разликује од својих вршњака. Ипак, овој девојчици је још по рођењу установљена малформација на бубрезима који нису у стању да обављају своју основну функцију (прочишћавање крви). Девојчица је неколико пута оперисана на Институту за мајку и дете у Београду, међутим ове интервенције тешко одржавају бубреге у функционалном стању. За ову болест још увек нема трајнијег решења тако да јој сваког дана прети дијализа, а постоји и могућност потребе за трансплатацијом. Болест је урођена, а лакши облик имала је и њена сестра која је, такође, пацијент Института па постоји озбиљна потреба за даљим генетским испитивањима у иностранству.

Oрганизатори упућују позив свим људима добре воље да се придруже хуманитарној акцији и донирају добровољни прилог колико су то у могућности, за један искрен дечији осмех.

Програм:
Рамска тврђава

18:00 – Обилазак Рамске тврђаве

19:00 – Наступ Музичке школе „Стеван Мокрањац“ Пожаревац

20:00 – Музичко-поетско вече „Пределима моје душе“, аутора  Љубише Д. Динчића

(два извођача – Мирјана Стојановић, солиста Позоришта на Теразијама и Љубиша Д. Динчић, солиста Позоришта на Теразијама, песник и писац)




Повучен први потез 14. Међународног шаховског турнира „Опен Сребрно језеро 2021“

У свечаној сали “Данубиа“ хотела на Сребрном језеру, синоћ је отворен 14. Међународни шаховски турнир “Опен Сребрно језеро 2021“.

У име домаћина и организатора, играче је поздравио председник Спортског савеза општине Велико Градиште Душан Бановић, пожелевши им добродошлицу и срећу у игри, подсетивши да неки од њих учествују и више пута на турниру.

Организатори су обишли и поздравили и учеснике Б турнира који играју у новоизграђеној спортској хали на Сребрном језеру.

Турнир се одржава од 23. до 30. јуна, а шахисти ће слободно време моћи да проведу на Сребрном језеру и околним местима, уз богату туристичку понуду.

Организатор фестивала је Шах клуб ВГСК и општина Велико Градиште уз подршку Туристичке организације општине Велико Градиште и хотела “Данубиа парк“.




Захвалница општини Велико Градиште за успешну сарадњу на спровођењу Програма подршке Европске уније развоју општина — EU PRO

Општини Велико Градиште уручена је захвалница за успешну сарадњу на спровођењу Програма подршке Европске уније развоју општина — EU PRO.

У оквиру овог програма општина је реализовала пројекат „Израда плана детаљне регулације инфраструктурног коридора туристичког пута и пешачких  и бициклистичких стаза дуж обала Дунава и Сребрног језера у општини Велико Градиште“.

Пројекат је имао за циљ да уреди урбанистичке услове за пројектовање бициклистичке стазе Рам-Затоње-Сребрно језеро. Реализван је у периоду 2019-2020, године, а вредност пројекта износила је 9.577 евра.

У току је израда пројектно-техничке документације за деоницу „Рам-Затоње“.

 




Јавни позив за доказивање права пречег закупа пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Велико Градиште за 2022. годину

Република Србија
Општина Велико Градиште
Општинска управа
Одељење за локални економскиразвој
Комисија за израду предлога Годишњег програма заштите,
уређења и коришћења пољопривредног  земљишта
на територијиопштине Велико Градиште
Велико Градиште 12220
Житни трг  1.
Број: 320-41/1/2021-07
Датум:  17.06.2021.

 

ЈАВНИ ПОЗИВ

за доказивање права пречег закупа

пољопривредног земљишта у државној својини

на територији општине Велико Градиште

за 2022. годину

 

У складу са Законом о пољопривредном земљишту (“Службени гласник РС”, број 62/06,65/08-др закон, 41/09, 112/2015, 80/17 и 95/18-др закон) и Правилником о условима и поступку давања у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини (“Службени гласник РС”, број 16/2017, 111/2017, 18/2019, 45/2019, 3/2020, 25/2020 и 133/2020.), Комисија за израду Предлога годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Велико Градиште за 2020. годину, расписује јавни позив свим физичким и правним лицима, којим обавештава:

  • власнике система за наводњавање, одводњавање, рибњака, пољопривредног објекта, стакленика, пластеника и вишегодишњих засада (воћњака и винограда који су у роду) на пољопривредном земљишту у државној својини и који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу најмање три године (у даљем тексту: пољопривредна инфраструктура) и
  • власнике домаћих животиња, који су и власници, односно закупци објеката за гајење тих животиња на територији јединице локалне самоуправе на којој се право пречег закупа остварује, који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу најмање три године (у даљем тексту: сточарство),

да доставе потребну документацију ради доказивања права пречег закупа на пољопривредном земљишту у државној својини на територији општине Велико Градиште за 2022. годину, до дана 31. октобра 2021. године.

ДОКУМЕНТАЦИЈА О ДОКАЗИВАЊУ ПРАВА ПРЕЧЕГ ЗАКУПА

  1. Потребна документација за остваривање права пречег закупа по основу власништва над пољопривредном инфраструктуром је :
  1. Захтев за признавање права пречег закупа по основу власништва над пољопривредном инфраструктуром потписан од стране физичког лица, односно одговорног лица у правном лицу (доставља подносилац захтева);
  2. Доказ о власништву над пољопривредном инфраструктуром:

a) Извод из јавне евиденције о непокретности за пољопривредну инфраструктуру која је укњижена у јавној евиденцији о непокретности (прибавља јединица локалне самоуправе)и/или

b) Пописна листа и књиговодствена документација потписана и оверена у складуса Законом о рачуноводству за правно лице, за пољопривредну инфраструктуру која није укњижена у јавној евиденцији о непокретности (доставља подносилац захтева) и/или

c) Сагласност/одобрење Министарства надлежног за послове пољопривреде на инвестициона улагања за пољопривредну инфраструктуру која је подигнута након јула 2006. године, односно купопродајни уговор физичког лица (подносиоца захтева) са правним лицем које је подигло пољопривредну инфраструктуру у складу са тада важећим прописима (доставља подносилац захтева).

  1. Записник Републичке пољопривредне инспекције (доставља подносилац захтева);
  1. Доказ да је подносилац захтева носилац или члан Регистрованог пољопривредног газдинстава у активном статусу најмање три године (прибавља јединица локалне самоуправе);

II. Потребна документација за остваривање права пречег закупа по основу сточарства је:

  1. Захтев за признавање права пречег закупа по основу сточарства потписан од стране физичког лица, односно одговорног лица у правном лицу (доставља подносилац захтева);
  1. Доказ да је подносилац захтева носилац или члан Регистрованог пољопривредног газдинстава у активном статусу најмање три године (прибавља јединица локалне самоуправе);
  1. Доказ да је правно или физичко лице власник домаћих животиња и власник, односно закупац објекта за гајење тих животиња са утврђеним бројем условних грла:

a) Потврду о броју условних грла коју издаје Институт за сточарство Београд-Земун (изузев за коње коју издаје Пољопривредни факултет Београд-Земун)– за животиње у систему уматичења (доставља подносилац захтева);

b) Записник Републичког ветеринарског инспектора – за животиње које нису у систему уматичења (доставља подносилац захтева).

(Напомена: Републички ветеринарски инспектор записником утврђује број условних грла која обрачунава на осносву затеченог стања, односно исправе лица о продаји, предаји на клање и извозу животиња).

  1. Уговоре о закупу пољопривредног земљишта закључене са другим лицима за земљиште које се налази на територији јединице локалне самоуправе на којој се подноси захтев, а који су оверени од стране надлежног органа (доставља подносилац захтева).
  1. Изјава подносиоца захтева којом даје сагласност да се изврши провера података код надлежних органа који су неопходни за реализацију јавног позива (Образац 1а – за физичко лице / 1б – за правно лице);
  1. Изјава подносиоца захтева о тачности података, потписана од стране физичког лица, односно одговорног лица у правном лицу, дату под пуном кривичном, прекршајном и материјалном одговорношћу (Образац 2а – за физичко лице / 2б – за правно лице), која садржи:
    • изјаву да је доставио све доказе који се односе на закуп пољопривредног земљишта на територији локалне самоуправе на којој је поднео захтев,
    • списак повезаних лица (назив правног лица са матичним бројем/име презиме физичког лица, сродство и ЈМБГ)

(Напомена: код физичких лица повезаним лицима сматра се: деда, баба, мајка, отац, деца, супружник, усвојеник, ванбрачни партнер уколико имају пребивалиште на истој адреси; код правних лица повезаним лицима сматра се: правно лице и/или физичко лице које има најмање 25% учешћа у капиталу (акција, удела или гласова)

  1. Уверење из јавне евиденције о непокретности којим се доказује укупна површина пољопривредног земљишта које подносилац захтева има у свом власништву на територији јединице локалне самоуправе на којој се подноси захтев (прибавља јединица локалне самоуправе);

(Напомена: код физичких лица повезаним лицима сматра се: деда, баба, мајка, отац, деца, супружник, усвојеник, ванбрачни партнер уколико имају пребивалиште на истој адреси; код правних лица повезаним лицима сматра се: правно лице и/или физичко лице које има најмање 25% учешћа у капиталу (акција, удела или гласова)

Сва ограничења из члана 64а става 17. Закона о пољопривредном земљишту (уговор са другим лицима, власништво пољопривредног земљишта, власништво пољопривредног земљишта повезаних лица, закуп пољопривредног земљишта у државној својини) односе се на територију јединице локалне самоуправе где се налази објекат, односно животиње.

Напомена: Сва лица која су заинтересована за остваривање права пречег закупа по основу пољопривредне инфраструктуре дужна су да благовремено, а најкасније до 1. септембра 2021. године, поднесу Захтев за излазак Републичке пољопривредне инспекције, односно за остваривање права пречег закупа по основу сточарства Захтев за излазак Републичке ветеринарске инспекције најкасније до 1. септембра 2021. године.

Записник Републичке пољопривредне инспекције је саставни део документације која се доставља до 31. октобра 2021. године и обавезно садржи тачно наведене све катастарске парцеле или делове парцела, на којима је утврђена функционалност система за наводњавање, одводњавање, рибњака, пољопривредног објекта, стакленика, пластеника, као и рода воћњака и винограда;

Документацију из дела I. тачке 2а и 4, односно из дела II. тачке 2, 7 и 8, јединица локалне самоуправе прибавља најкасније до 30. новембра 2021. године.

Напомињемо да се код лица која испуњавају услове за остваривање права пречег закупа по основу сточарства, у складу са овим Јавним позивом, опредељивање површине пољопривредног земљишта у државној својини у Годишњем програму заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта се врши на начин да се површина која им је утврђена по броју условних грла, умањује за површину пољопривредног земљишта, у складу са чланом 64а став 17. Закона о пољопривредном земљишту.

Сва документација која се доставља у складу са овим јавним позивом мора да гласи на исто правно или физичко лице, које може бити носилац или члан Регистрованог пољопривредног газдинстава и мора бити оверена и потписана од стране надлежног органа који издаје исправу.

Уколико је правно или физичко лице власник више врста животиња, за сваку врсту животиња доствља посебну потврду, односно записник из дела II. тачке 3.

За период закупа који је дужи од једне године, поред уплате закупнине за прву годину закупа, ради закључивања Уговора о закупу потребно је доставити средство обезбеђења плаћања, које може да буде: гаранција пословне банке у висини годишње закупнине пољопривредног земљишта или уговор о јемству између Министарства као повериоца и правног лица као јемца или доказ о уплати депозита у висини једне годишње закупнине као средство обезбеђења плаћања закупнине који ће се у случају редовног плаћања рачунати као плаћена закупнина за последњу годину закупа.

Уколико за катастарске парцеле које су опредељене лицима по основу права пречег закупа дође до промена површине по било ком законском основу, даљи поступак давања пољопривредног земљишта у закуп по праву пречег закупа ће се спровести само за тако утврђену површину земљишта.

Образац захтева може се преузети сваког радног дана од 7 до 15 часова, у Одељењу за локални економски развој Општинске управе општине Велико Градиште, Велико Градиште, улица Житни трг број 1,  канцеларија 13 (25/4) или са сајта www.velikogradiste.rs.

Рок за достављање захтева и потребне документације из овог јавног позива је 31. октобар 2021. године. Захтев приспео по истеку датума одређеног у овом јавним позиву сматраће се неблаговременим и Комисија ће га вратити подносиоцу неотворен.

Захтев са потребном документацијом се подноси непосредно на писарници или поштом, у затвореној коверти са назнаком на предњој страни: “Захтев за за остваривање права пречег закупа по основу власништва пољопривредне инфраструктуре за 2022. годину“ или “Захтев за остваривање права пречег закупа по основу сточарства за 2022. годину“, за Комисију за израду Предлога годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Велико Градиште, на Општинска управа општине Велико Градиште, Одељење за локални економски развој, Велико Градиште, улица Житни трг број 1. На полеђини коверте наводи се назив / име и презиме и адреса подносиоца захтева.

Контакт особе за све информације у вези са овим јавним позивом је: Aлександар Игњатијевић, телефон: 012/662-134, мејл: acaignjat.ovg@gmail.com или лично у Одељењу за локални економски развој Општинске управе општине Велико Градиште,  улица Житни трг број 1,  канцеларија 13 (25/4).

Овај јавни позив објављен је и на огласној таблиОпштинске управе и огласним таблама месних канцеларија, као и на сајту Општине Велико Градиште.

Захтев за признавање права пречег закупа пољопривредног земљишта у државној својини, по основу власништва над пољопривредном инфраструктуром

Образац 1а – Изјава физичко лице

Захтев за признавање права пречег закупа пољопривредног земљишта у државној својини, по основу сточарства

Образац 1б – Изјава правно лице

Образац 2 – Изјава физичко лице

Образац 2а – Изјава физичко лице

Образац 2б – Изјава правно лице

Испис за коверту

Председник комисије

Данијела Илић, дипл. инж. пољ.