Одржан први PR брифинг за локалне самоуправе у оквиру програма “Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“

Представници служби за односе с јавношћу више од 20 локалних самоуправа у Србији, учествовали су на првом PR брифингу одржаном онлајн, 15. априла,  у оквиру програма “Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“ поводом унапређења информисања јавности о резултатима овог програма и реформе јавне управе у Србији.

Кроз, управо завршен, једногодишњи програм, у 50 одабраних локалних самоуправа, међу којима је и општина Велико Градиште, реализован је процес подршке („пакети подршке“) у области управљања људским ресурсима као допринос даљем развоју ове области.

Ово је, уједно, био и повод за одржавање брифинга представника Програма – Савета Европе и Министарства државне управе и локалне самоуправе на којем су службеници за односе са јавношћу детаљно информисани о резултатима програма.

Како показати јавности да се профил локалних службеника мења, да се од њих траже одређене компетенције и вештине, а њихов рад оцењује и како то утиче на побољшање квалитета услуге коју локалне самоуправе пружају грађанима, била је тема овог састанка.

Програм „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“ заједнички финансирају Европска унија и Савет Европе а спроводи Савет Европе у сарадњи са програмским партнерима Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталном конференцијом градова и општина. 

Више информација можете наћи на овом линку: https://www.coe.int/sr_RS/web/belgrade/-/meeting-with-pr-representatives-of-local-self-governments

Фото: www.coe.int

PR брифинг

image_pdfimage_print