Наставља се уручење помоћи родитељима новорођених беба на кућну адресу

Родитељима новорођених беба у општини Велико Градиште, због пандемије изазване вирусом корона, помоћ коју пружа општина од прошле године доставља се на кућну адресу.

У име председника општине Драгана Милића, заменик председника Слађан Марковић, обишао је 23 породице које су добиле принову у прва три месеца ове године, и уз честитке поводом најлепшег догађаја, уручио им новчану помоћ и ваучер за паркинг. У првом кварталу општина је постала богатија за 12 дечака и 11 девојчица.

Свака породица добила је помоћ у износу од 10.000 динара, а ЈКП “Дунав Велико Градиште“ им додељује бесплатне ваучере за паркинг како би им уз финансијску подршку у виду родитељског додатка коју пружа Република Србија омогућила боље услове за подизање и одгој деце.

Поред тога, свака прворођена беба у новој години добија опрему за бебе и златник, а посебна подршка општине намењена је младенцима и женама којима је потребна вантелесна оплодња.

Малишани који крећу у први разред добијају поклон пакет са прибором за школу, најбољим ученицима завршних разреда и студентима сваке године свечано се уручују вредне награде, а студентима с најбољим просеком стипендије општине.

За децу која испуњавају посебне услове обезбеђен је бесплатан вртић, основцима бесплатне књиге и ужина, средњошколцима превоз у школу, а студентима једном месечно превоз до места студирања.

image_pdfimage_print