Учешће Ђачког парламента Средње школе “Милоје Васић“ у креирању локалног буџета

У креирању локалног буџета општине Велико Градиште, у оквиру активности у школској 2020/21. години, учествовао је и Ђачки парламент Средње школе “Милоје Васић“ са својим пројектом.

Као и протеклих година, претходиле су различите активности Ђачког парламента и сарадња са Одељењем за финансије општине Велико Градиште. Представници Парламента имали су састанак с руководиоцем Одељења Јеленом Пантић и њеним сарадницима на којем је било речи о могућностима за доделу средстава за пројекте из локалног буџета.

У оквиру Парламента говорило се о неколико пројеката, а један је добио подршку свих чланова – опремање холова школе табуреима за седење током одмора и пауза.

Локална самоуправа је обезбедила средства у износу од 55.000 динара, а део средстава је Школа обезбедила из сопствених средстава. Холови су прошле недеље оплемењени табуреима па је овај простор постао функционалнији и лепши.

Подршку ученицима у писању и реализацији пројекта дале су директорка Весна Новковић и координатор Парламента, професорка Наташа Стевић.

Пројекат је веома значајан за школу јер промовише активизам ученика, да се ангажују у креирању општинског буџета и да својим учешћем допринесу реализацији пројеката који унапређују положај младих људи и доприносе стварању повољнијег амбијента за учење и постизање бољих резултата.

Фото: Одељење за финансије

image_pdfimage_print