Општина Велико Градиште наставља улагање у заштиту животне средине и енергетску ефикасност

Председник Скупштине општине Велико Градиште Владимир Штрбац потписао је данас са министарком заштите животне средине Иреном Вујовић уговоре о реализацији два пројекта која доприносе заштити животне средине, односно унапређењу квалитета ваздуха.

Двадесет милиона динара биће уложено у  унапређење грејања основне школе, вртића и спортске хале у Великом Градишту кроз пројекат „Реконструкција котларнице основне школе – предшколске установе и спортске хале“ од чега је Министарство обезбедило петнаест милиона, а општина Велико Градиште пет милиона динара.

Додатних 1.000.000 динара искористиће се за пошумљавање у оквиру пројекта „Пошумљавање деградираних површина Рамско-голубачке пешчаре или површина за које постоји опасност од деградације земљишта ради заштите људи, добара и животне средине од последица ерозије земљишта“. Министартво је за потребе пошумљавања обезбедио 700.000, а општина Велико Градиште 300.000 динара.

„Заштита животне средине је један од стратешких циљева општине Велико Градиште. У припреми и реализацији су пројекти вредности преко 10.000.000 евра који се односе на заштиту и унапређење животне средине у нашој општини. Прошле године смо уз финасијску подршку Министартва заштите животне средине израдили пројектно-техничку докуметацију за систем за пречишћавање за Велико Градиште и Бели Багрем. У току је припрема пројектно-техничке документације за мини-системе за пречишћавање за четири сеоска насеља. Ове године очекујемо да заједно са Министарством заштите животне средине и Канцеларијом за управљањима јавним улагањима и започнемо реализацију пројекта изградње система за пречишћавање за Велико Градиште и Сребрно језеро. Овом приликом морам да се  испред општине Велико Градиште, у име председника општине и у своје лично име, захвалим Влади Републике Србије, председници Владе Ани Брнабић  и председнику Републике, господину Александру Вучићу, на подршци коју пружају развоју општине Велико Градиште.“, истако је председник Скупштине Владимир Штрбац у свом обраћању.

Фото: Министарство заштите животне средине

image_pdfimage_print