Туристи ће се на Сребрном језеру информисати путем интерактивне туристичке табле

На шетној стази дуж Сребрног језера јуче је постављена интерактивна табла са QR кодовима на којој се налазе информације о најзначајнијим туристичким локалитетима на територији општине Велико Градиште.

Интерактивна табла идентичниг садржаја постављена је и у центру града Пожаревца, а обе су добијене у склопу пројекта “Унапређење предуслова за коришћење локалних социо-економских потенцијала кроз ГИС у Пожаревцу и Великом Градишту”, финансираног од стране EU PRO програма који је спроведен у партнерству града Пожаревца и општине Велико Градиште.

Активацијом QР кода преко мобилних телефона или таблета, посетиоцима Великог Градишта и локалном становништву омогућено је да на брз и модеран начин, какав се већ примењује у светским метрополама, добију информације о културно-историјским споменицима, духовним и спортским центрима и излетиштима која се налазе у овим туристичким местима.

На интерактивној табли се може видети по 50 најзанимљивијих локација у општини Велико Градиште које су, уједно, представљене на српском и енглеском језику и лоциране на мапи која приказује удаљеност сваког локалитета од места на коме се корисник тренутно налази. На тај начин могуће је погледати све туристичке атракције и добити информације на једном месту, у сваком тренутку.

У оквиру истог пројекта ових дана очекује се и пуштање у рад мобилне апликације “visituspovg.rs” на којој ће се, поред предложених 100 локација, налазити и предлог заједничке туристичке руте која би укључила посету “топ локацијама” у четири дана. Вредност целокупног пројекта је нешто изнад 70.000 евра.

Фото: ТОВГ