У новоизграђеној спортској хали на Сребрном језеру потписани уговори за финансирање спортских удружења

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, потписао је данас, у модерној, новоизграђеној спортској хали на Сребрном језеру, уговоре за финансирање и суфинансирање програма из области спорта са спортским удружењима са територије општине.

Уз жеље за добрим здрављем и бољом годином, спортским радницима и спортистима, и подсећајући на потешкоће у протеклој уз апел на опрез, Милић је поручио: “Буџет, пре свега, усмеравамо да заштитимо грађане наше општине, али још једном се потврђује оно што често и с поносом истичем – нити мање општине, нити развијенијег спорта! Наш буџет је 700 милиона, од тога се 53 милиона одваја за спорт што чини 7,2 одсто док је у Европској унији то 6,4 одсто. Видите да смо се заиста посветили спорту, да пробамо да одржимо то на нивоу који имамо и подигнемо, ако можемо, за једну степеницу више.“.

Симболично, за потписивање уговора изабрана је нова, модерна хала како би се носиоци спортских активности и спортски радници упознали са садржајем који ће у наредном периоду користити, а који већ сада тренирају око 1.000 деце.

Уговоре су потписала 32 носиоца програма за 37 пријава, за шта је расподељено 25 милиона динара, углавном за такмичарске и додатне програме, како је саопштио директор Спортског центра и председник Комисије за финансирање програма, Саша Бранковић.

Свечано отварање хале најавио је председник општине за крај месеца, уз промоцију књиге посвећене 40-годишњици освајања титуле првака Југославије у одбојци што ће, уједно, бити и повод да се окупе одбојкашке легенде које су пронеле име овог града више него било ко други, како је рекао Драган Милић.  Он је потврдио и договор са председником Одбојкашког савеза Србије, Зораном Гајићем и селектором наше репрезентације, Бобом Ковачем о намерама за припрему неких од категорија репрезентације као и значајнијих такмичења на Сребрном језеру.

Да се у спорт улаже и планира потврђује и завршетак неких битних инвестиција у спорту као што су одржавање спортских објеката – хале на Језеру и у граду, хале Гимназије, у школи у Мајиловцу и нове спортске хале у дечјем вртићу. Поред тога, најављен је и завршетак две пратеће теретане и асфалтирање прилазне улице испред нове хале. У току је и израда пројекта затвореног спортско-рекреативног базена у самој близини хале чији се завршетак очекује за пар месеци улагањем средстава Министарства туризма у висини од 2 милиона евра. У самом граду финализира се уређење свлачионица на фудбаском терену, са асфалтираним паркинг простором, за чију изградњу је од Европске уније добијено око 150 хиљада евра, а која ће чинити један од лепших спротских комплекса за припреме и одржавање такмичења. У насељу Сираково урађено је проширење терена чиме је решен дугогодишњи проблем фудбалског клуба тог села.

И на крају, као суштина финансирања програма истакнут је циљ да се кроз додељена средства омогући функционисање клубова, да се не гасе, а као задатак зацртано отварање бар још једног новог клуба како би се што више деце укључило у спортске активности.

image_pdfimage_print