Уручене награде поводом Дана ватрогасаца и просветних радника

У општини Велико Градиште данас је, заједничким пријемом, обележен Дан ватрогасаца и просветних радника. Тим поводом, председник општине Драган Милић и председник Скупштине општине Владимир Штрбац уручили су награде најуспешнијим радницима у протеклој години.

“Мислим да није случајно се десило да ова два празника буду један дан разлике јер су обе професије врло значајне.“, рекао је председник Милић, честитајући празник награђенима.

“Просветни радници који “брусе“ децу, који од детета стварају човека и који, практично, га уводе у живот, уче га како да се понаша и шта да ради, и ватрогасци који спашавају имовину и животељуди. Ми имамо добру просвету – имамо три основне школе, дечји вртић и средњу школу које су за сваку похвали и то сваке године резултати показују. Наша деџца постижу добре резултате  на републичким такмичењима, код уписа на факултет, средњу школу итд. Ми те резултате награђујемо и то ћемо да наставимо и убудуће. Што се тиче ватрогасаца, екипа која ради свој посао посебно је дала допринос у ово тешко време короне где су максимално дали себе, где су, зајендо са здравственим радницима, ловцима и другим људима који се баве одређеним пословима, учествовали у дезинфекцији, у дељењу пакета и разним врстама помоћи и увек су ту када треба – почев од гашења пожара, спашавања имовине, људских живота и других послова који су неопходни за функционисање и нормалан живот грашана у нашој локалној самоуправи и шире.“, навео је председник општине, пожелевши просветним радницима да раде квалитетно као и до сада, а ватрогасцима да имају што мање посла.

Овом приликом, најистакнутијим радницима подељене су пригодне новчане награде као признање за њихов рад и изузетан допринос.

Међу награђенима ове године су Вера Стокић, професорка економске групе предмета и Александра Димитријевић, педагог из Средње школе “Милоје Васић“ Велико Градиште, Снежана Атанацковић, секретар школе и Јованка Јоцић, радница у кухињи из ОШ “Иво Лола Рибар“ Велико Градиште, Сања Милошевић, наставница математике из ОШ “Вук Караџић“ Мајиловац, Ирена Стојшић, наставница разредне наставе из ОШ “Миша Живановић“ Средњево, Светлана Јевтић, васпитачица из Предшколске установе “Мајски цвет“ Велико Градиште, Владимир Живадиновић, наставник гитаре из Oдељења Музичке школе “Стеван Мокрањац“ у Великом Градишту и Маријана Живковић, прва и једина жена ватрогасац спасилац из Ватрогасно-спасилачке јединице Велико Градиште.

Свечаном пријему присуствовали су и директори просветних установа, командир јединице из Великог Градишта као и руководиоци локалне самоуправе.

Овом приликом, председник општине је са сарадницима обишао Ватрогасно-спасилачку јединицу где се упознао с условима рада и опремом којом располаже ова служба. У знак захвалности за подршку општине ватрогасци су председнику уручили слику града.

 

image_pdfimage_print