Наставак сарадње општине са Веслачким савезом Србије

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, данас је у свом кабинету одржао састанак с новим руководством Веслачког савеза Србије с којим ова општина има дугогодишњу и успешну сарадњу.

Нови председник Савеза, Миљан Поповић и потпредседник, Владан Ковачевић, представили су планове за даљи рад и функицонисање ове институције будући да је на Сребрном језеру 2012. године отворен Национални веслачки центар за припрему репрезентације.

Врхунски услови које Сребрно језеро пружа за тренинг омогућили су да, поред Београда, Национални центар постане главна база српског веслачког спорта и на тај начин популарише веслање и у мањим срединама као што је Велико Градиште. Тако је у овој општини основан Веслачки клуб Сребрно  језеро, а прошле године примљен је у чланство Веслачког савеза Србије.

Састанку је присуствовао и Саша Бранковић, директор Спортског центра Велико Градиште који координира и помаже рад спортских клубова на територији општине, између осталих и Веслачког клуба Сребрно језеро.

Центар поседује хангар за чамце, свлачионице, санитарни простор, ергометрану, теретану као и посебну канцеларију за састанке стручног штаба, а с обзиром на изузетне услове ова локација привлачи и стране репрезентације и клубове за припреме.

image_pdfimage_print