Бициклистичка вожњa подршке „Дај педалу раку 2020“ у Великом Градишту

Kao и претходних година Женски центар “Милица“, у сарадњи са локалном самоуправом, организује вожњу подршке „Дај педалу раку 2020“, како би глас о важности редовних превентивних прегледа и самопрегледа допро до свести сваке жене у Србији.

Како кажу у Женском центру, рак  је излечив ако се открије и лечи на време па и ове године, у време проглашења пандемије COVID 19 управо те две важне речи  “открити” и “лечити” на време су постале готово немогуће.

Управо због тога, сада је  више него икад потребно дати подршку свима који се са овом болешћу боре, и женама али и здравственим професионалцима који се труде у изузетно тешким условима да победи живот.

Зато Дај педалу раку 2020 има за циљ да  бициклистичком вожњом, уз поштовање препорука Владе Србије И Министарства здравља,  пружи  подршку женама које се у овако тешким тренуцима изазваним COVID 19 пандемијом боре са раком дојке, али и лекарима без којих би ова борба била немогућа.

Локална самоуправа позива спортисте, здравствене раднике, грађане и грађанке, децу да 03. октобра, тачно у подне, присуствују подизању заставе манифестације у градском парку.

Симболичну бициклистичку вожњу подршке биће организована уз поштовање препорука Владе и Министарства здравља (обавезне маске и одржавање дистанце између учесника).

Уз организатора Женски центар “Милица“ и суорганизаторе општину Велико Градиште и  Спортски савез Велико Градиште, покровитељи манифестације су Министарство здравља, Министарство омладине и спорта и Институт за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут“.

image_pdfimage_print