Одржана конститутивна седница Скупштине општине Велико Градиште

Конститутивна седница Скупштине општине Велико Градиште одржана је данас, а локалним парламентом од сада ће председавати Владимир Штрбац. За његовог заменика изабран је Саша Живковић док је за секретара Скупштине постављена Тамара Марић.

Верификовани су мандати 35 одборника са седам листа. Већину у локалном парламенту чиниће 21 одборник са листе „Александар Вучић – За нашу децу“, пет одборника дала је листа Ивица Дачић – ,,Социјалистичка партија Србије (СПС)“, три су са листе Глас народа, по два одборника у новом сазиву Скупштине имаће Др Јовица Костић  – „За наше Градиште“ – Српски покрет обнове и Група грађана „Сачувајмо огњиште“ – Дејан Селић док је по једно одборнички мандат припао листама Зелена Странка – Zelená Strana – Златибор Митић и Драган Марковић Палма – Јединствена Србија (ЈС).

У новом сазиву формиране су одборничке групе „Александар Вучић – За нашу децу“ и Ивица Дачић – ,,Социјалистичка партија Србије (СПС)“.

На данашњој седници изабрани су и чланови Административног одбора у саставу Солфина Јовановић, Зорица Младеновић и Маја Пајић.

Извршни органи општине након протеклих локалних избора бираће се на наредној седници која ће бити заказана за уторак, 25. август.

Седница је одржана у свечаној сали општинског здања, уз поштовање мера безбедности поводом пандемије корона вируса.