Општина Велико Градиште позива предузетнике да се прикључе акцији за подршку породицама са више деце “Цена минус за 3+“

Општина Велико Градиште је, у циљу остварења циљева демографске политике и повећања наталитета, последњих година увела низ мера са олакшицама за вишечлане породице са територији општине.

Једна од мера је и чланство у Удружењу “Покрет за децу Три плус“ из Чачка које породицама са три и више деце додељује поносне картице за попусте “Цена минус за 3+’‘ како би им омогућили да остваре попусте од 10% и више приликом плаћања у малопродајним објектима компанија, малих предузећа и предузетника као и приликом плаћања услуга јавних предузећа и установа које су у надлежности локалних самоуправа и Републике, а који учествују у овом пројекту.

Општина позива правне и привредне субјекте са своје територије да учествују у овом пројекту и дају допринос да се што више породица одлучи на троје и више деце тако што ће омогућити попуст на производе, односно услуге које нуде.

У ту сврху, Удружење “Покрет за децу Три плус“ ће корисницима картица поделити промотивне каталоге са подацима о партнерима код којих могу остварити попусте.

Уколико су заинтересовани за овај вид сарадње, предузетници треба да се јаве најкасније до четвртка, 03.09.2020. године, како би са Удружењем закључили уговор о сарадњи и на тај начин породицама што пре обезбедили коришћење поносних картица.

Ближе информације могу се добити на телефоне 069/801 77 00, Сања Стојадиновић, и 069/801 77 07, Снежана Милорадовић.




Општина Велико Градиште приступила чланству Удружењу “Покрет за децу Три плус“

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, потписао је са представником Удружења “Покрет за децу Три плус“ из Чачка, Владицом Гавриловићем, уговор о чланству општине у овом удружењу, чијом ће реализацијом породице са троје и више деце, од којих је бар једно малолетно, остварити попуст куповином преко поносне картице за попусте “Цена минус за 3+“.

Овим картицама локална самоуправа настоји да помогне и растерети кућне буџете породица са троје и више деце уштедама приликом куповине у правним и привредним субјектима са територије читаве Србије, a самим тим и општине Велико Градиште, који су, овом приликом позвани да се укључе у акцију.

Да ове уштеде нису мале, говоре искуства корисника широм земље, а најмањи попуст који се остварује картицом је 10%, у зависности од одлуке партнера-даваоца попуста, што није занемарљив износ за вишечлане породице.




Прваци добили пакетиће за полазак у школу

Иако ове школске године прваци неће имати прилике да у школске клупе седну и друже се као њихови другови претходних година, општина је за најмлађе ученике припремила комплет прибора који ће им, свакако, школске дане учинити лепшим и лакшим.

У складу с мерама превенције од вируса корона Министарства просвете, науке и технилошког развоја, ђаци су распоређени по групама како би се избегао пренос инфекције, а хигијенске маске су постале део ђачке опреме. Општина се, с тим у складу, потрудила да им обезбеди неопходне потрепштине и, уједно, растерети родитеље бриге око опремања деце за полазак у школу.

Пакетићи, поред обавезних маски, садрже различите велике и мале свеске, распоред часова, колаж папир, фломастере, водене и воштане бојице, хемијске и графитне оловке, пластелин, гумицу за брисање и оштрач, маказице за папир, прибор за геометрију и обавезне слаткише уз које су и први дани школе много слађи.

Основну школу “Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту, где је 98 првака дошло спремно да учи и да се дружи, посетио је првог дана школске године председник Скупштине општине, Владимир Штрбац. Уз пригодне пакетиће, он им је пожелео и срећан полазак у школу.

Ђаке у школи ОШ “Вук Караџић“ у Мајиловцу обрадовао је данас новим школским прибором заменик председника општине, Слађан Марковић. Ове године у први разред пошло је 16 малишана.

И петнаесторо првака ОШ “Миша Живановић“ у Средњеву добило је пакетиће које им је уручио заменик председника Скупштине, Саша Живковић.

Честитке за полазак у школу свим ђацима упутио је председник општине, Драган Милић, са жељама да се пре свега, лепо друже, постану добри другови, да поштују наставнике и родитеље и постигну што бољи успех како би себи, а касније и свом граду, обезбедили бољу будућност.




На првој редовној седници Скупштине изабрано руководство општине Велико Градиште

На првој седници новог сазива Скупштине општине Велико Градиште одборници су данас бирали извршне органе ове локалне самоуправе.

Већином гласова, за челног човека општине изабран је Драган Милић, одборник са листе “Александар Вучић – За нашу децу“ и досадашњи председник, коме су одборници по шести пут указали поверење. Са исте листе изабран је и његов заменик, Слађан Марковић, у трећем мандату заредом.

Захваливши свима који су гласали за њега, председник се обратио и представницима опозиције са позивом да се придруже раду локалне самоуправе у свему што је на корист и добробит грађана као и да изнесу критике за оно што сматрају да није у реду након чега су уследиле честитке и похвале за досадашњи рад и успех.

Драган Милић је на чело општине дошао први пут 1992. године као председник Скупштине општине. За председника општине наредни пут изабран је на директним изборима 2004. године са четворогодишњим мандатом. Од 2010. године поново обавља ову функцију, а још два мандата добија и на локалним изборима 2012. и 2016. године.

На предлог председника општине, изабрани су данас и чланови Општинског већа: Зоран Алексић, Зоран Николић и Милан Ђуричић из Великог Градишта, Дејан Ивановић из Курјача и Јелена Костић из Поповца.




Обавештење о извођењу гађања из пешадијског наоружања и вежбе са бојним минско-експлозивним средствима (МЕС) за септембар

Јединице Војске Србије изводиће гађање из пешадијског наоружања на Војном комплексу “Пескови“, рејон села Кусиће (општина Велико Градиште), који захвата објекте: Коларница – Кошеви – Орнице – Доњи пескови  – Саднице – Топоље дана 02, 03, 04, 08, 09, 10, 15, 16, 17, 22, 24, 29. и 30.09.2020. године.

Вежбе са бојним минско-експлозивним средствима (МЕС) ће се извоедити на простору ВК “Пескови“, рејон села Кусиће (општина Велико Градиште), који захвата објекте: Коларница – Кошеви – Орнице – Доњи пескови  – Саднице – Топоље дана 18.09.2020. године.

Забрањује се кретање, задржавање и боравак људи, стоке, моторних возила и сточних запрега у означеном простору у наведеним данима.

Полигонски – стрелишни простор у којем ће се изводити гађање биће обележен црвеним барјачићима и таблицама са натписом: “НЕ ИДИ ДАЉЕ – ГАЂА СЕ“ (НЕ ИДИ ДАЉЕ – МИНЕ) и обезбеђен стражарима.

У току извођења активирања МЕС, у датим рејонима одлазиће до долета делова материјала који се руши, земље и камења, а који представљају сталну опасност за лица која се не придржавају овог обавештења јер могу да изазову погибију или тешко повређивање лица која су у близини.

У наведеним данима забрањен је бораквак у означеном простору и свако прикупљање и дирање нераспрснутих пројектила и неексплодираних минско-експлозивних средстава и њихових делова (опасно по живот).  При наиласку на такав пројектил или неексплодирано МЕС, свако лице је дужно да о томе одмах обавести најближе органе полиције или најближу команду Војске Србије (Команда ЦО КоВ или дежурни ВК “Пескови“).

Војска Србије неће сносити одговорност за несрећне случајеве који могу настати дирaњем нераспрснутих пројектила и њихових делова.

Све информације о реализацији гађања могу се добити у Команди ЦО КоВ у Пожаревцу или код управника Стрелишта у селу Кусиће. Контакт телефон 012/666-976.

Центар за обуку копнене војске Пожаревац




Обављене припреме за почетак нове школске године

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, одржао је, у присуству својих сарадника, састанак са директорима школа и предшколске установе са територије ове општине поводом почетка школске године.

Сходно упутствима Министарства просвете, науке и технилошког развоја у вези извођења наставе, договорено је да се предузму следеће мере које се тичу локалне самоуправе:
– дезинфекција школских објеката и дворишног простора,
– набавка потребног броја заштитних маски,
– набавка бесконтактних топломера,
– набавка средстава за прање руку и сушење.

Школе су дужне да се придржавају свих прописаних мера заштите како би се спречило ширење нежељених последица.




Одржана конститутивна седница Скупштине општине Велико Градиште

Конститутивна седница Скупштине општине Велико Градиште одржана је данас, а локалним парламентом од сада ће председавати Владимир Штрбац. За његовог заменика изабран је Саша Живковић док је за секретара Скупштине постављена Тамара Марић.

Верификовани су мандати 35 одборника са седам листа. Већину у локалном парламенту чиниће 21 одборник са листе „Александар Вучић – За нашу децу“, пет одборника дала је листа Ивица Дачић – ,,Социјалистичка партија Србије (СПС)“, три су са листе Глас народа, по два одборника у новом сазиву Скупштине имаће Др Јовица Костић  – „За наше Градиште“ – Српски покрет обнове и Група грађана „Сачувајмо огњиште“ – Дејан Селић док је по једно одборнички мандат припао листама Зелена Странка – Zelená Strana – Златибор Митић и Драган Марковић Палма – Јединствена Србија (ЈС).

У новом сазиву формиране су одборничке групе „Александар Вучић – За нашу децу“ и Ивица Дачић – ,,Социјалистичка партија Србије (СПС)“.

На данашњој седници изабрани су и чланови Административног одбора у саставу Солфина Јовановић, Зорица Младеновић и Маја Пајић.

Извршни органи општине након протеклих локалних избора бираће се на наредној седници која ће бити заказана за уторак, 25. август.

Седница је одржана у свечаној сали општинског здања, уз поштовање мера безбедности поводом пандемије корона вируса.

 




Планирана акција запрашивања комараца одложена за понедељак

Акција запрашивања комараца на територији града и викенд насеља, најављена за петак, 14. август, одложена је због неповољних метео услова.

Нови термин запрашивања са земље и из ваздуха одређен је за понедељак, 17.08.2020. године.




Јавно надметање ради давања у закуп пословног простора у Затоњу

На основу Одлукe број 9/2020 од 14.8.2020. године Савета МЗ Затоње, Комисија за закуп МЗ Затоње, објављује

ЈАВНО НАДМЕТАЊЕ

РАДИ ДАВАЊА У ЗАКУП ПОСЛОВНОГ ПРОСТОРА У ЗАТОЊУ

  1. МЗ Затоње преко Комисије за закуп МЗ Затоње, издаје у закуп у комерцијалне сврхе, јавним надметањем, пословни простор у јавној својини, корисника МЗ Затоње, и то:

  • Предметни пословни простор из тачке 1. овог огласа, даје се у закуп на одређено време на период до 5 (пет) година у виђеном стању.

  • Закупнина се обрачунава од момента увођења закупца у посед.

    У месечни износ закупнине нису урачунати трошкови текућег одржавања пословног простора, трошкови ел. енергије, грејања, ПТТ услуге, комунални трошкови и таксе и слични трошкови које је у обавези да сноси закупац.

    1. Почетна цена закупа износи 0,5 еуро по m2 на месечном нивоу.

    Цена закупа се исказује у еурима, а плаћа у динарској противвредности по званичном средњем курсу НБС на дан плаћања.

    1. Право учешћа у поступку јавног надметања имају физичка и правна лица, која положе гарантни износ у висини једне месечне закупнине, и приложе изјаву о прихватању свих услова из огласа.

    1. Гарантни износ се уплаћује на жиро рачун број 840-0961804-78 општине Велико Градиште, модел 97, позив на број 59-110.

    Минимални лицитациони корак је: 0,2 еура / m2.

    1. Пријаве се подносе за Комисију за закуп МЗ Затоње, у службеним просторијама МЗ Затоње или на адресу М. Тита, село Затоње.

      1. Учесницима Огласа издаје се доказ о предаји понуде.

      1. Пријаве се подносе у периоду од 15.8.2020. године до 25.8.2020. године.

      Благовременом сматра се понуда која је пристигла у службеним просторијама МЗ Ђураково Поповац до 25.8.2020. године до 17 часова.

      1. По истеку рока за подношење понуда, не могу се подносити нове пријаве, нити мењати и допуњавати пријаве послате у року.

      Пријаве које су поднете после одређеног рока, одбацују се као неблаговремене.

      Неблаговремене, непотпуне и неуредне пријаве се не разматрају.

      1. Поступак јавног надметања сматра се успелим и у случају достављања једне исправне пријаве којом се подносилац проглашава закупцем, ако на јавном надметању понуди износ закупнине најмање у висини почетне цене закупнине по којој се непокретност може дати у закуп.

      1. Јавно надметање ће се одржати дана 26.8.2020. године, са почетком у 9 часова у просторијама МЗ Затоње, у селу Затоње, пред Комисијом, ако је достављена најмање једна пријава.

      1. Право на закључење уговора о закупу стиче учесник јавног надметања који је понудио највећи износ закупнине.

      2. Обавештење о резултату спроведеног поступка се истиче на огласној табли месне заједице и општине.

      1. Комисија ће припремити извештај о спроведеном поступку, који ће са записником и другим подацима о спроведеном поступку и предлогом одлуке о избору закупца, доставити ради даљег поступања Савету МЗ.

      Лице овлашћено за закључење уговора по коначности одлуке је Председник МЗ Затоње.

      1. Учесник огласа коме је дата непокретност у закуп, дужан је да у року од 15 (петнаест) дана од дана пријема одлуке, закључи Уговор о закупу, у складу са моделом уговора.

      1. Понуђачу са утврђеним највећим износом закупнине који закључи Уговор о закупу у року од 15 дана од дана пријема коначне одлуке, уплаћени гарантни износ се урачунава у износ закупнине.

      1. Осталим учесницима враћа се уплаћени гарантни износ у року од 10 дана, од дана коначности одлуке о избору најповољнијег понуђача.

      1. Уколико први најповољнији понуђач одустане од закључења Уговора о закупу или у прописаном року не закључи уговор о закупу, непокретност се додељује другом најповољнијем понуђачу.

      1. Уколико учесници Огласа са утврђеном најповољнијом првом и другом понудом одустану од закључења Уговора о закупу, немају право на повраћај уплаћеног гарантног износа, а Комисија јавно оглашава да поступак није успео.

      1. Закупац је у обавези да пре потписивања уговора о закупу положи гаранцију – обезбеђење и то оверену бланко меницу.

      1. Закупац не може: преносити право закупа непокретности или њеног дела на друго лице, издати је у закуп или подзакуп другом лицу.

      1. Закупац је у обавези да непокретност користи у складу са прописима и наменом.

      2. Закупнина се плаћа до петнаестог у месецу за текући месец.

      3. Закупнина утврђена уговором о закупу усклађује се два пута годишње (шестомесечно) за висину стопе раста цена на мало према подацима органа надлежног за послове статистике.

      4. Сва ближа обавештења могу се добити на телефон број 062/178-7877 или лично у просторијама МЗ Затоње, особа за контакт Саша Живковић.

      1. Оглас је објављен на огласној табли МЗ Затоње, огласној табли општине Велико Градиште, сајту општине, кабловској телевизији.

      Број: 10/2020

      Датум 14.8.2020. године

      Председник Комисије за закуп

      МЗ Затоње

      Љубисав Стокић




    Обавештење Општинског штаба за ванредне ситуације

    Угоститељски објекти на територији општине Велико Градиште, према закључку Општинског штаба за ванредне ситуације, могу да раде сваког дана од 6,00 до 1,00 час.
    Закључак штаба се примењује од 14.08.2020 године.