Уручена помоћ родитељима новорођених бебa

Родитељима новорођених беба у општини Велико Градиште, данас је, у свечаној сали општине, председник општине Драган Милић, уручио помоћ у виду новчане накнаде, ауто-седишта и бесплатног паркинга у граду.

Уз председника, помоћ су родитељима уручили и његов заменик, Слађан Марковић, директорка Центра социјални рад општина Велико Градиште и Голубац, Неда Брајковић, и директорка ЈКП “Дунав Велико Градиште“, Љубица Митић.

“Задовољство ми је што могу да вас примим, у своје име и име мојих сарадника, у овој сали, најлепши пријем је када се роде бебе. Имамо 31 бебу, 17 је прво дете, осморо друго, троје треће, и четврто, пето и шесто дете је прво рођено. Честитам вам на принови, то је најлепше што може да се догоди једној породици, и желимо да наставимо с тим. Обезбедили смо седишта, бесплатан паркинг, бесплатан вртић за децу која испуњавају услове као и превоз за средњошколце.  Ових дана отворићемо и нови део вртића за најмлађе са новом салом за децу да вежбају, да се здраво развијају. Моја врата и мојих сарадника су вам отворена за све проблеме које можемо да решимо.“, обратио се председник општине родитељима.

Једнократне новчане накнаде за опремање новорођенчета прима један од родитеља који има пребивалиште, односно боравиште на територији општине Велико Градиште, за прво дете 15.000 динара, за друго 20.000 динара, а за треће и наредно 25.000 динара. Поред овог, незапослене мајке имају право и на додатну накнаду, у износу од 50.000 динара.

Новчана помоћ мајкама и очевима новорођених беба и дечја седишта за аутомобил коју је обезбедила општина уручују се преко Центра за социјални рад општина Велико Градиште и Голубац, а карте за бесплатан паркинг обезбедило је ЈКП “Дунав Велико Градиште“.

Право на накнаду за протекли период остварило је 30 породица за 31 бебу као и 16 незапослених мајки. У протеклом периоду рођено је 16 девојчица и 15 дечака.

Одлуком о проширеним правима из социјалне заштите грађана у општини Велико Градиште општина је обезбедила социјални програм којим ће побољшати статус осетљивих група кроз помоћ ученицима, студентима, новорођеној деци, незапосленим мајкама, младенцима и женама којима је потребна вантелесна оплодња.

image_pdfimage_print