Осветљен пут LED светиљкама из донације до манастира Нимник

Пут према манастиру Нимник од данас је осветљен захваљујући донацијама. Постављена је расвета са најсавременијим LED светиљкама које испуњавају највише техничке стандарде и највиши квалитет у јавној расвети.

Присутне је поздравио председник општине Велико Градиште, Драган Милић, који је овом приликом изјавио: “Општина има велике планове и амбиције да развија туризам – поред Сребрног језера, Рамске тврђаве и свега што имамо у понуди. Наш манастир Нимник је светиња коју треба посетити и ми као општина чинимо напоре да заједно са братством из манастира одржимо један ниво и доласком новог игумана и нових људи овде то добија на значају“.

Он је захвалио компанији Smart Energy Investment која је препознала потребу да донира светиљке, фирми Keep light која је извршила донирање у виду монтаже и Електродистрибуцији Пожаревац која је донирала обнову бандера и напојних каблова како би савремене LED светиљке могле да се уграде. Како је рекао, општина ће у наредном периоду уредити и пут до манастира.

“Ово је пример добре праксе јавно-приватног партнерства. Са овом фирмом смо пре две године закључили уговор и замењен је део јавне расвета у Великом Градишту и на Сребрном језеру и то по највишим стандардима што веома добро функционише.“, истакао је Милић.

Захваливши на сарадњи са општином Велико Градиште и сада фирмом Smart Energy Investment, игуман Јелисеј додао је да је осветљење било неопходно будући да све већи број посетилаца долази и у вечерњим сатима и сада може безбедно да приђе манастиру.

“Ту се види једна несебичност, људскост, жеља да се помогне светиња и цео овај браничевски крај.“, додао је игуман.

Директор компаније Smart Energy Investment, Обрад Тадић, навео је да су, закључењем уговора о ЈПП пре две године, са општином постали партнери на 15 година, а све обавезе извршене су квалитетно што је заиста огледало добре праксе.

“Када су се наши партнери обратили за помоћ, ми смо урадили само и једино оно што партнери треба да ураде и на тај начин смо изашли у сусрет. Одазваћемо се и убудуће, позитивним примером. “, потврдио је Тадић.

У годинама пред нама све општине у Србији ће заменити јавно осветљење у складу са захтевима ЕУ, али и због уштеде електричне енергије и очувања природе.

 

image_pdfimage_print