У општини Велико Градиште почиње реализација Пројекта “Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи, фаза 2“

У општини Велико Градиште јуче је одржан уводни састанак поводом почетка реализације Пројекта “Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи, фаза 2“, чији је општина учесник.

Пројекат има за циљ унапређење функције управљања људским ресурсима у локалној самоуправи кроз подршку експерата и стручно усавршавање запослених у локалној самоуправи како би се подигао капацитет локалне самоуправе за пружање квалитетних услуга грађанима.

Представници локалне самоуправе упознали су се с консултантским тимом који ће водити пројекат док ће радни тим локалне самоуправе радити у следећем саставу: координатор Сања Стојадиновић, заменик Весна Милановић и чланови Јасмина Штрбац, Сузана Васиљевић и Јелена Пантић.

Овом приликом, присутнима је представљен пројекат чија ће реализација трајати до краја године. Након увода у управљање људским ресурсима у јавном сектору и одговорности локалне самоуправе укратко је представљено тренутно стање у овој области у општини Велико Градиште. Током састанка, представници општине упознати су са структуром и садржајем пакета подршке, његовом применом и динамиком рада те очекиваним резултатима консултантске подршке.

Овај пројекат заједнички финансирају Европска унија и Савет Европе, а спроводи Савет Европе у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталном конференцијом градова и општина.

image_pdfimage_print