Уручена новогодишња помоћ деци са потешкоћама у развоју

Петоро родитеља деце са потешкоћама у развоју примила је данас директорка Центра за социјални рад општина Велико Градиште и Голубац, Неда Брајковић, како би им уручила новогодишњу помоћ општине Велико Градиште од по 20.000 динара, намењену за лечење деце.

Поводом новогодишњих празника, на предлог председника Драгана Милића, одлучено је да се не купује уобичајен рекламни материјал за пословне сараднике већ да се износ од 100.000 динара определи за лечење деце и лица са потешкоћама у развоју. Oдлуку о избору корисника из социјално угрожених породица којима је помоћ најпотребнија донеле су општина и Центар по процени њиховог здравственог и имовинског стања.

Родитељима четворо деце и једног одраслог лица којима је због природе болести потребно стално лечење и нега ова помоћ ће олакшати свакодневну бригу и старање са којима су ове породице суочене већ од рођења деце.

Други део помоћи у износу од 100.000 динара општина је доделила у виду донације Хуманитарној организацији за регионалну подршку особама са инвалидитетом “Србија великог срца“ из Великог Градишта како би обезбедила помоћ за особе са и без инвалидитета, из социо-угрожених и маргинализованих категорија, као и особама оболелим од малигних и ретких болести.

Уручење новогодишње помоћи

Уручење хуманитарној организацији

image_pdfimage_print