“Пажљивко“ и општина за безбедност деце у саобраћају

У препуној сали Културног центра у Великом Градишту, пред 250 предшколаца и првака у пратњи васпитача и учитеља, 29. новембра, одржана је едукативна представа “Пажљивкова правила у саобраћају“.

Представу је реализовала Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије у сарадњи са Саветом за безбедност у саобраћају општине Велико Градиште као најбољи начин да се деци приближе и објасне правила у саобраћају како би се заштитила, пре свега, на путу до школе, али и у свакодневном животу.

Да је представа прави начин обраћања најмлађој популацији показало је и одушевљење деце која су показала изузетну интеракцију и заинтересованост.

Овом приликом, Агенција је сваком детету поклонила приручник “Пажљивкова правила“ и светлоодбојне траке за безбедност у саобраћају, а Савет за безбедност саобраћаја и Удружење возача Велико Градиште светлоодбојни прслук са логом ових институција и школе.

Ове акције имају за циљ јачање свести и родитеља и деце ради подизања нивоа безбедности у саобраћају како би се смањио број погинуле и повређене деце у саобраћајним незгодама.

 

image_pdfimage_print