И Велико Градиште дочекало свог Бобу Ковача

Градиштанци су данас, уз председника општине Велико Градиште, Драгана Милића, свечано дочекали прослављеног селектора одбојкашке репрезентације Србије, Слободана Бобу Ковача, након победе репрезентације на Европском првенству.

На свечаном пријему у сали Скупштине општине окупили су се градски званичници, спортски радници као и сви љубитељи спорта и одбојке која је име овог града пронела широм света.

“Нисам могао да дођем истог тренутка у Велико Градиште због обавеза према спорту, да испоштујемо све институције, али ово нема цену.“, овим речима поздравио је Слободан Ковач своје Градиштанце. “Кад год су ме питали шта треба да радимо да би одбојка била још боља ја сам рекао да морају да пију воду са Дунава из Великог Градишта јер, изгледа да овде постоји неки пелцер што други немају. Свуда истичем да сам рођени Градиштанац. Овај пријем је тако нешто феноменално, човека тако емотивно испуни.“, рекао је Ковач, тражећи праве речи.

Он је додао да раде и труде се како би њихови резултати били видљиви, а највише како би сутра на њиховом месту били неки нови Ковач, Атанасијевић, Петрић, Лисинац… Како је рекао, најважније је да родитељи, поред фудбала и кошарке, треба да размишљају о томе да је можда одбојка прави спорт за њихово дете што је у Градишту сасвим нормална ствар и ту енергију треба ширити кроз целу Србију.

“Ово је медаља за све моје Градиштанце!“, показао је на злато српски селектор, захваливши сјајним играчима и свима који су га данас дочекали. Слободан је на пријем дошао у пратњи супруге, Тање Билбије, некадашње репрезентативке и врхунске одбојкашице.

Председник општине поздравио је Ковача пријатељским речима: “Мени је данас, као и свима вама, срце пуно као и оног дана када смо гледали финале. И сви смо заиста уживали у томе и са великим поносом сви истичемо да је Градиште, и да је наш Боба дао немерљив допринос да будемо то што јесмо.“. Он је истакао да је Градиште град одбојке и да ће то остати.

“Семе одбојке је посејано у Великом Градишту, овде иза нас, на овом полигону, и то стабло ниче, ниче, очврсло је толико да нико не може више да га уништи.“. Председник је додао да се ових дана завршава пета спортска хала, на Сребрном језеру, која ће бити у функцији туризма, а свакако и одбојке. Он је најавио да је у плану и школа одбојке те да очекује да ће, међу првима, утакмицу у хали одиграти баш српска репрезентација. Како је рекао, хала је изграђена и у дечјем вртићу, за најмлађе, па је уз честитке Ковачу, додао да га посебно радује што се у Градишту оволико деце бави одбојком и што ће овај успех допринети да их буде још више.

Председник је нашем селектору уручио поклон општине, а то су учинили и малишани из Хуманитарног удружења “Србија великог срца“ које помаже особама са инвалидитетом, a који су израдили своју медаљу и слику за Бобу.

Бобу је поздравио и Радомир Величковић, преседник Одбојкашког клуба ВГСК који је допринео успесима бројних генерација. “Већина од вас зна, а многи и не знају, да је Боба Ковач своју одбојкашку каријеру почео 1980. године, као пионир у ОК ВГСК.“, рекао је, захваливши му у своје и у име Клуба на свему што је дао југословенској и српској одбојци.

Да подсетимо, Слободан Ковач је и освајач златне медаље на Олимпијским играма 2000. године у Сиднеју, бронзе на ОИ 1996. у Атланти, трећег места на Светском купу 1996, континенталне титуле 2001, другог места на Европском првенству 1997, европског бронзаног одличја на ЕП 1995, сребра у Светској лиги 2003. и вицепрвак на Медитеранским играма 1991. године.

image_pdfimage_print