Стижу признања за успех младих одбојкаша из Великог Градишта

Успех младих одбојкаша из Великог Градишта на Међународном финалу Спортских игара младих у Сплиту, осим злата, донео им је и бројна признања по повратку у Србију.

Након свечаног пријема код председника општине Велико Градиште, Драгана Милића, уследио је позив и пријем код министра просвете, науке и технолошког развоја, Младена Шарчевића. Министар је овој младој одбојкашкој екипи указао на значај спорта и здравог стила живота, рекавши да ће Министарство наставити да улаже у инфраструктуру и опремање школских објеката како би све сале за физичко биле адекватно опремљене.

У низу изненађења и признања за златне СИМ-овце, најновије је било позив селектора наше одбојкашке репрезентације, легендарног Слободана Бобе Ковача, такође Градиштанца, да их посете у Београду. Уз честитке селектора за изузетан успех, у хали за одбојку “Импулс”, уследило је и највеће изненађење – златни момци упознали су се и тренирали са нашим врхунским одбојкашима.

Младе играче у Београд је повео Драган Мандић, директор Основне школе “Иво Лола Рибар” из Великог Градишта који је, уједно, био и вођа ове успешне екипе на Спортским играма младих.

Момци за понос, који су пре такмичења у Сплиту са лакоћом победили остале екипе у Србији, заслужили су честитке не само због талента већ и због другарског односа, фер плеја и лепог понашања чиме су показали висок ниво спортске културе и још једном оправдали поверење свог града и земље.

image_pdfimage_print