Обaвештење Хрватске амбасаде о регистрацији гласача за изборе за Европски парламент

У недељу  26. маја 2019. године одржаће се избори за чланове Европског парламента из Републике Хрватске.

У Републици Србији гласање ће се спроводити на гласачким местима у просторијама Конзуларног одељења Амбасаде Републике Хрватске у Републици Србији, у Београду, Кнеза Милоша 82 и Генералног конзулата Републике Хрватске у Суботици, Максима Горког 6. 

СВИ КОЈИ ЖЕЛЕ ДА ГЛАСАЈУ ПОТРЕБНО ЈЕ ДА СПРОВЕДУ ПРЕТХОДНУ И АКТИВНУ РЕГИСТРАЦИЈУ КАКО БИ МОГЛИ ГЛАСАТИ И ТО:

бирачи С ПРЕБИВАЛИШТЕМ у Републици Хрватској који ће боравити у иностранству на дан избора морају се  ПРЕТХОДНО регистровати бирачи који НЕМАЈУ ПРЕБИВАЛИШТЕ у Републици Хрватској морају обавити АКТИВНУ регистрацију бирачи који поседују е-особну исказницу Републике Хрватске с пребивалиштем у Републици Србији биће регистровани по службеној дужности.

Регистрација гласача вршиће се у зависности од места гласања у Амбасади Републике Хрватске у Републици Србији у Београду (Конзуларно одељење) и Генералном конзулату Републике Хрватске у Суботици.

Захтеви за регистрацију подносе се лично у Конзуларном одељењу Амбасаде Републике Хрватске  у Републици Србији у Београду и у Генералном конзулату Републике Хрватске у Суботици у току радног времена, као и путем имејла. Уз образац за регистрацију потребно је доставити копију важећег идентификационог документа Републике Хрватске (хрватског пасоша или личне карте).

РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ИСТИЧЕ У СРЕДУ, 15. МАЈА 2019. ГОДИНЕ

Сви гласачи могу до 15. маја 2019. године проверити да ли су уписани у бирачки списак  у Уредима државне управе у РХ, у дипломатским мисијама и конзуларним представништвима РХ и путем онлајн система е-Грађани, те затражити евентуалне измене.

Гласачи који немају пребивалиште у Републици Хрватској, а нису активно регистровани, на дан одржавања избора своје право гласања могу остварити потврдом коју ће издати надлежно дипломатско-конзуларно представништво Републике Хрватске.

За све информације можете се обратити:

Амбасади Републике Хрватске у Републици Србији, Конзуларно одељење Београд, Кнеза Милоша 82/I спрат, тел: 011 3679 140, факс: 011 3613 566 или путем мејла: crocons.beograd@mvep.hr

Генералном конзулату Републике Хрватске у Суботици, Максима Горког 6, тел: 024 659 900 факс: 024 556 158 или мејлом: gkrh.subotica@mvep.hr
Обрасци потребни за регистрацију могу се преузети на сајту www.mvep.hr

– за активну регистрацију лица која имају пребивалиште у иностранству

ЗАХТЈЕВ ЗА АКТИВНУ РЕГИСТРАЦИЈУ 

ЗАХТЈЕВ ЗА ПРОМЕНУ МЕСТА АКТИВНЕ РЕГИСТРАЦИЈЕ 

ЗАХТЕВ ЗА ОДУСТАЈАЊЕ ОД АКТИВНЕ РЕГИСТРАЦИЈЕ 

– за претходну регистрацију лица која имају пребивалиште у РХ

ЗАХТЕВ ЗА ПРЕТХОДНУ РЕГИСТРАЦИЈУ 

ЗАХТЈЕВ ЗА ПРОМЕНУ МЕСТА ПРЕТХОДНЕ РЕГИСТРАЦИЈЕ 

ЗАХТЕВ ЗА ОДУСТАНАК ОД ПРЕТХОДНЕ РЕГИСТРАЦИЈЕ