Два и по миленијума историје Великог Градишта у Ноћи музеја

У Ноћи музеја, 18 маја, своја врата отвориће још једном “Народни музеј Велико Градиште“, мамећи посетиоце богатим програмом и необичним причама.

Изложбу под називом „Градиштански добротвори Ђока и Паја“, отвориће у 19,00 часова мр Љубимка Блажевић причом о знаменитој породици Ђорђевић коју прати и пригодан каталог.

Двa и по миленијума историје Великог Градишта биће представљено кратким анимираним филмом под називом „Од Хадријана до понизне Софије“, аутора Алексе Гајића и сценаристе мр Драгана Богичића, након чега ће публици бити презентован истоименовани иновативни стрип на светском нивоу.  О овим остварењима говориће директор Музеја, мр Драган Богичић.

Део изложбе су и оригинални чудотворни стрипови Алексе Гајића као и оригиналне стрип табле и каишеви који су направљени за стрип дужине 12 метара и ширине 8 центиметара.

Током програма, ученици Основне школе „Иво Лола Рибар“ из Великог Градиште дружиће се са стрип илустратором када ће бити организовано и такмичење у цртању стрипа, на тему “слобода“, а најбољим ученицима додељене награде.

За посетиоце, Музеј је отворен од 16 часова па све до “ситних сати’, а уз програм, присутне очекују поклони у форми магнета, беџева, стрипова, каталога, мајици, торби, колача.

 ПРОГРАМ НОЋИ МУЗЕЈА

Фото: Народни музеј Велико Градиште

image_pdfimage_print