Велико Градиште: ново лице општине

Велико Градиште, са Сребрним језером и Рамском тврђавом једна од најпосећенијих српских туристичких дестинација, дочекало је за ускршње и првомајске празнике грађане и прве туристе с новим лицем.

Градиште је прва општина у Србији која је поставила иновативну вертикалну сигнализацију са функцијом подног и вертикалног осветљења пешачких прелаза, а која ће се напајати соларном енергијом. Возачима и пешацима ће олакшати саобраћај на кружном току на улазу у град и скретању ка Сребрном језеру.

И у самом граду и Сребрном језеру уређена је хоризонтална сигнализација – обновљени су пешачки прелази, ознаке за школу у граду, паркинг места – посебно за таксисте и особе са инвалидитетом и остала саобраћајна сигнализација у површини од 900 m2 и обележене испрекидане и пуне линије дужини око 40 km. Постављено је и 40 нових саобраћајних знакова, а замењени су и они оштећени.

На путу Тополовник-Рам, ради се на деоници Затоње-Рам где је од укупне дужине од 15 km урађено око 4,5 km пута. Асфалт се, ради квалитета, поставља у два слоја, а радови ће се наставити 6 маја.

И у обновљеној лепотици на Дунаву, Рамској тврђави, настављени су радови на уређењу прилаза. У току је завршетак израде пешачких стаза ка тврђави од којих ће једна водити од друмског пута, а друга од Дунава. Уједно, турска фирма “Грид“ завршава плато у подножју ове грађевине где ће се саставити приступне стазе. Очекује се да радови буду окончани до краја наредног месеца.

Председник општине, Драган Милић, обишао је са својим сарадницима радове и уверио се да је све спремно за празнике.

 

 

 

 

image_pdfimage_print