Велико Градиште на 20. Међународном сајму туризма и активног одмора у Нишу

Туристичка организација општине Велико Градиште наступила је и ове године на 20. Међународном сајму туризма и активног одмора, одржаном од 18. до 20. априла у Нишу, где је, на заједничком штанду са Туристичком организацијом града Пожаревца, запажена као једна од најзначајнијих домаћих туристичких организација.

Свечаном отварању Сајма присуствовали су представници Министарства туризма, трговине и телекомуникација Републике Србије, градоначелник града Ниша и велики број туристикчих посланика из Србије и региона као и иностранства.

У току сајма Велико Градиште потрудило се да на најбољи начин представи богату туристичку понуду наше општине, и посетиоце сајма упозна са природним и културним потенцијалима.  Акценат овогодишњег сајма стављен је на активни туризам и туризам за младе које интересују кратки одмори са много авантуре, а посебно интересовање владало је за “Уранак“ фестивал. Потенцијалним туристима предочене су велике могућности које укључују крстарење Дунавом, уређене плаже, вожња педалинама, спортски терени, многобројне манифестације, богата угоститељска понуда и ноћни живот, али и дивни пејзажи природе који окружују Рамску тврдјаву и манастир Нимник. Посебну пажњу привукло је Сребрно језеро за које су се интересовали како млади тако и удружења пензионера и спортиста, заинтересована за вишедневне колективне посете.

Посебни гости штанда Великог Градишта били су представници Туристичке организације Србије и ловачких удружења из Ниша.

Утисци са сајма су позитивни,  владало је  велико интересовање посетилаца, остварени су бројни контакти, а домаћини су се потрудили да допунским програмима едукативног карактера употпуне туристичке садржаје.

Под куполом хале „Чаир“ своју понуду су презентовали многобројни туристички субјекти: туристичке организације градова и општина, туристичке агенције, туроператори,  хотелијери, представници бањског и здравственог туризма, представници спортско – рекреативног туризма и активног одмора, организатори манифестација, као и удружења самосталних занатлија сувенира.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

 

image_pdfimage_print