Народни музеј Велико Градиште представио програм 16. Ноћи музеја

Народни музеј Велико Градиште представио је јуче, на конференцији за медије 16. Ноћи музеја, одржаној у Народном позоришту у Београду, изложбу под називом „Од Хадријана до понизне Софије“.

Тема овогодишње “ноћи“ је слобода, а учесници широм Србије разноврсним поставкама подсетиће посетиоце колико је она драгоцена.

Народни музеј припремио је изложбу под називом „Од Хадријана до понизне Софије“ на којој ће, од новчића кованог на обали Дунава у доба Римљана до мистериозне разгледнице једне Софије која је крајем 19. века путовала из Београда, приказати два миленијума кроз ове необичне предмете и приче чувеног стрип цртача, Алексе Гајића.

У оквиру изложебе у Ноћи музеја, између осталог, он ће представити и необичну стрип кутију која ће дочарати догађаје током тог периода.

Ове године, Ноћ музеја одржаће се 18. маја, од 16 часова до поноћи.

Из медија: https://www.telegraf.rs/vesti/kultura/3050510-noc-muzeja-u-znaku-slobode-od-kultnog-vudstoka-do-mladih-krusevljanki-omiljena-manifestacija-slavi-pomeranje-granica-foto?fbclid=IwAR1WiD2vemw0mhoaWDdhQkh4axO3MjQoX9EO91iDaNTAfFEy6cLU6JqstRY