Предшколска установа „Мајски цвет“ реализује акцију “Растимо заједно – време је за вртић“

Предшколска установа „Мајски цвет“ из Великог Градишта  реализује акцију под називом “Растимо заједно – време је за вртић“ која има за циљ успостављање сарадње са родитељима ради њиховог оснаживања за квалитетно родитељство кроз упознавање психолошких карактеристике раног развоја детета и овладавње васпитним поступцима који подстичу развој.

Ову акцију Установа реализује уз подршку НВО “Креативна педагогија“ из Пожаревца, у склопу пројекта ’’Заједно за децу’’ који су покренули Педагошко друштво Србије, “Центар за интерактивну педагогију“  и Фондација за отворено друштво Србије.

Пројектне активности усмерене су на оснаживање родитеља, стручњака из образовања и грађана локалне средине за успешно остваривање квалитетног развоја деце раног узраста – од рођења до пете године.

Општи циљ пројекта је боље разумевање јавности о значају квалитетног предшколског васпитања и образовања за сву децу, а нарочито за децу из осетљивих група, као и промовисање вредности друштвене и образовне инклузије на локалном и националном нивоу у Србији.

Акција ће обухватити израду брошуре која ће презентовати карактеристике раног развоја деце у биолошком, неуролошком и психолошком погледу и понудити васпитне методе и педагошке поступке који доприносе да се дете развија као здрава, снажна, самопоуздана, емоционално стабилна и социјално активна личност.

Брошура је намењена родитељима предшколаца и грађанима локалне средине. За родитеље предшколаца биће одржана трибина на којој ће се разговарати о значају раног развоја деце, са посебним усмерењем на важност социјалног окружења у коме дете одраста.

Предшколска установа “Мајски цвет“ из Великог Градишта  је општинска установа. Обухвата  централну  установа која се налази у градском језгру и  подручне јединице у сеоским срединама. У установи годишње, у просеку, борави око четири стотине малишана, узраста од годину дана до поласка у школу. Обухват деце предшколским васпитањем и образовањем узраста до обавезног предшколског периода на територији општине Велико Градиште  је око 70%.

ПУ  “Мајски цвет“ има изузетно добре услове за рад у погледу простора, опреме и кадрова који раде како у централној установи тако и у подручним објактима. У току је доградња простора у централном објекту чиме се стварају услови за пријем већег броја деце, такође деца ће добити И фискултурну салу са циљем стављна акцента на правилан физички раст и развој код детета.

Велика пажња посвећује се сталном стручном усавршавању кадрова како би рад са децом био стручан, квалитетан и савремен. Посебно се негује добра сарадња са родитељима и суграђанима. Вртић има организовану акцију “Отворена врата“ којом подстиче родитеље да упознају установу и са поверењем укључе своју децу.

“Мајски цвет“ има и своју химну, којом позива сву децу на игру и дружење у вртићу:

“Позивамо сву децу света
да сврате до нашег Мајског цвета
где сваког дана царује другарство,
ово је наше мало царство…“

ПУ  “Мајски цвет“

 

 

 

 

image_pdfimage_print