У суботу стартује Полумаратон и трка задовољства у Великом Градишту

У Великом Градишту, на дунавском кеју у градском парку, у суботу 02. марта, стартују Полумаратон и трка задовољства, у организацији Атлетског клуба ВГСК.

У трку ће се укључити око 240 такмичара из наше земље, Румуније, Мађарске, Босне, Македоније и других земаља у окружењу, а трчаће се од градског парка до Затоња и назад.

Ове године, у сарадњи са Спортским савезом Велико Градиште и “Србијом великог срца“, од 10,00 часова, симболичних 100 метара под називом “Трчимо заједно“ трчаће и деца различитог узраста, облика и степена инвалидитета уз подршку здраворазвојних вршњака у “Трци слаткиша“. Ово је њихово друго учешће у оквиру инклузивног програма терапије спортом који Хуманитарна организација организује од новембра прошле године, а програм спортске терапије одржава се и сваког викенда у спортској хали Средње школе „Милоје Васић „.

Отварање трке и обраћање председника општине, Драгана Милића, почеће од 10,45 сати, а старт Полумаратона и Трке задовољства у 11,00 часова. У 13,00 сати организатори и сарадници прогласиће победнике и доделити награде најбољима док ће Туристичка организација општине уручити медаље свим учесницима у знак завалности за учешће у трци.